Suomalainen ja Kiiski Finnish Tennis Tourin voittoon

23.10.2005  |  00:00

Suomalainen ja T.Nieminen Talissa osakilpailun voittajat

Tenniksen kotimaisen kilpailusarjan, Finnish Tennis Tourin vuoden viimeinen osakilpailu pelattiin viikonvaihteessa Talissa, Helsingissä. Miesten luokassa oli mukana 41 pelaajaa, naisten luokassa 14. Miehille turnaus oli kilpailusarjan kahdeksas, naisille viides.

Suomalainen voitti osakilpailun ja Tourin

Naisten osakilpailun voitti kisan ykkössijoitettu Smash-Tenniksen Piia Suomalainen. Matkalla finaaliin Suomalainen teki tarkkaa työtä: hän voitti ensin HVS:n Pihla Yrttiahon ja välierissä Tourin pistetilastoa johtaneen HLK:n Michaela Björnströmin, molemmat luvuin 6-1, 6-1. Finaalissa Suomalainen sai vastaansa Viron Anett Kaasikin, joka oli lauantaisessa puolivälieräottelussaan satuttanut selkänsä. Sunnuntaiaamuna Kaasik pelasi välieräottelun, jossa voitti HVS:n Essi Laineen 6-2, 6-3, mutta puolen päivän jälkeen pelattu finaali oli Kaasikin selälle liikaa. Hän sinnitteli ensimmäisen erän, jonka hävisi Suomalaiselle 2-6, mutta antoi sitten luovutuksen.
Piia Suomalainen sai osakilpailuvoitosta 12 pistettä, nousi lopullisessa pistetilastossa kolmannelta tilalta ykköseksi 32 pisteellään. Hän ohitti kahdella pisteellä Björnströmin, joka sai välieräpaikastaan neljä pistettä. Essi Laine putosi kakkostilalta kolmanneksi.

Kiiski miesten Tourin voittajaksi, osakilpailu Niemiselle

Talin turnauksen ykkössijoitettu oli TaTS:n Tuomas Ketola, joka polvioperaation jälkeen kokeili polvensa kestävyyttä. Puolivälierissä virolaisjuniori Jürgen Zopp otti Ketolasta voiton luvuin 7-6, 6-3. Välierissä Zopp ahdisteli ensimmäisessä erässä HVS:n Juho Paukkua tie-breakiin asti, jonka Paukku kuitenkin voitti 7-1 ja toisenkin erän 6-2 edeten näin finaaliin, jossa kohtasi Smashin Timo Niemisen. Nieminen kukisti välierissä kakkossijoitetun TaTS:n Lauri Kiiskin 6-4, 6-2.
Nieminen otti osakilpailuvoiton luvuin voittamalla Paukun 6-3, 6-2.
Miesten Tourin kokonaisvoiton otti Lauri Kiiski, joka meni pisteellä seurakaverinsa Martin Rämmalin ohi. Rämmal oli ennen Talin turnausta pistejohdossa, mutta hävisi Talissa kolmannella kierroksella saaden vain yhden pisteen ja menettäen mahdollisuuden kokonaisvoittoon.
Kolmanneksi Tourilla tulivat tasapistein Tapio Nurminen, joka ei osallistunut Talin kisaan, ja Juho Paukku, joka otti finaalipaikallaan Talista kahdeksan pistettä.