Suomalainen ja Kaukonen Aamulehti Tampere Openin luokkavoittoihin

31.7.2011  |  14:34

30-vuotisjuhliaan viettävä Aamulehti Tampere Open sai kaksi suomalaisvoittajaa, molemmat naisten 10.000$ ITF-turnauksessa.
Ensin voittoshekin lunasti 19-vuotias Leia Kaukonen, joka voitti venäläisparinsa Polina Vinogradovan kanssa nelinpelin loppuottelussa venäläisparin Yanina Darishina/Liubov Vasilyeva luvin 75 76(6).
Kaukonen ja 17-vuotias pietarilainen Vinogradova ottivat melkoisen työvoiton. Pari oli ensimmäisessä erässä jo 2-5 tappiolla ja toisessakin 2-4.
Kumpikin pari oli sijoittamaton; Kaukonen/Vinogradova voitti kakkossijoitetun parin puolivälierissä, Darishina/vasilyeva ykkössijoitetut välierissä.
Voitto oli hieno suoritus 19-vuotiaalta Leialta. Hän pelasi ensimmäisen naisten ITF-kisan nelinpelinsä OrtoLääkärit Openissa syksyllä 2008. Tämän vuoden Aamulehti Tampere Openin nelinpeliturnaus oli hänen urallaan vasta 14:s. Näissä kisoissa hän on edenneyt kuudesti puolivälieriin.

Piia Suomalainen (WTA 407) kruunasi naisten kisan kaksinpelin voitollaan. Hän voitti loppuottelussa Saksan 19-vuotiaan Saksan Dinah Pfizenmaierin, joka koulunsa päätyttyä pelasi Tampereella vuoden toista ammattilaiskisaansa. Tampereen kisaa edeltävällä viikolla hän nousi karsintojen kautta välieriin Knokkessa, Belgiassa naisten 10.000$ ITF-kisassa. Tampereellakin vielä ilman ITF-rankingia oleva Pfizenmaier joutui karsimaan.
Loppuottelussa Suomalaista vastaan Pfizenmaier jaksoi ensimmäisen erän, jonka hävisi 5-7,  mutta toisessa erässä hyvässä vireessä koko vuoden ollut 27-vuotias Piia Suomalainen meni menojaan, voitti erän 6-0 ja otti uransa toisen ITF-turnausvoiton kaksinpelissä.
Viime vuonna Suomalainen oli Tampereella puolivälierissä. Ensi viikolla Piia, kuten lähes kaikki muutkin suomalaispelaajat kisaavat naisten 10.000$ ITF-turnauksessa Savitaipaleella. Siellä Piialla on puolustettavaa finaalipaikkaan asti. Viime vuonna hän koki 5-7, 4-6 tappion Norjan Ulrikke Eikerille loppuottelussa.

Prodon uusi voittonsa Aamulehti Tampere Openissa

Aamulehti Tampere Openin, 42.500€ ATP Challengerin 30-vuotisjuhlaturnauksen, kaksinpelin voittoa puolustamaan tullut Ranskan Eric Prodon piti pintansa ja uusi turnausvoittonsa kukistamalla maanmiehensä Augustin Genssen, kisan viidenneksi sijoitetun, luvuin 6-1, 3-6, 6-2-.
Pariisilainen Prodon (ATP 88) on yhtä vanha kuin Tampereen Challenger, 30-vuotias. Tampereen kisa on ollut hänelle menestys: hän on voittanut turnauksen nyt kolmesti, vuosina 2007, 2010 ja 2011 sekä oli  loppuottelussa vuonna 2004.
Prodon aloitti ammattilaisena vuonna 2000 ja ylsi uransa toistaiseksi parhaaseen ATP-rankingiin 18.7.2011 sijalle 86 kolme viikkoa 30-vuotissyntymäpäivänsä jälkeen.
Turnauksen nelipelin loppuottelussa oli kaksi ranskalaisparia. Voiton veivät ottelutie-breakissa Jonathan Danieres de Veigy ja David Guez. Ykkössijoitetut Pierre-Hugues Herbert ja N Renavand kukistuivat luvuin 5-7, 6-4 [10-5].

Seuraava uutinen: Eklund voiton päässä… →