Suomalainen, Estlander ja Saarteinen jatkossa Savitaipaleella

5.8.2010  |  10:00

Kolme suomalaispelaaja on edennyt toiselle kierrokselle Savitaipaleella naisten 10.000$ ITF-turnauksen kaksinpelissä.
Ykkössijoitettu Piia Suomalainen (WTA 489) otti uransa toisen voiton voiton Norjan Emma Floodista (WTA 954) ja kohtaa toisella kierroksella 17-vuotiaan venäläiskarsija Irina Glimakovan (ei rankingia).
Villin kortin saanut ulkokenttien Suomen mestari 17-vuotias Saana Saarteinen (ei WTA-rankingia) otti komean voiton viidenneksi sijoitetusta Australiassa asuvasta mutta Irlantia edustavasta Julia Moriartysta (WTA 730) ja kohtaa toisella kierroksella Lativan Zane Zarinan (WTA 989). Zarina voitti ensimmäisellä kierroksella villin kortin saaneen Leia Kaukosen (ei WTA-rankingia).
Kolmas suomalainen toisella kierroksella on villin kortin saanut Cecilia Estlander (kuvassa), joka jo tiistaina voitti avausottelussaan ruotsalaiskarsija Madeleine Saari-Byströmin. Toisella kierroksella Estlander kohtaa seitsemänneksi sijoitetun Saksan Syna Kayserin (WTA 752).
Keskiviikkona avausottelussaan tappion kokivat villillä kortilla mukaan tullut 17-vuotias Heini Salonen (ei WTA-rankingia), joka hävisi neljänneksi sijoitetulle Espanjan Sheila Solsona-Carcasonalle (WTA 744) ja karsinnoista pääsarjaan noussut Katariina Tuohimaa (ei WTA-rankingia) kolmessa erässä Itävallan Lisa Maria Reichmannille (ei WTA-rankingia). Tiistaina tappion koki karsijapelaaja Johanna Hyöty.
Nelinpelissä puolivälieriin ovat suomalaisista edenneet pari Saarteinen/Salonen ja Tuohimaa norjalaisparinsa Nina Munch-Soegaardin kanssa.

Naisten 10.000$ ITF-turnaus
2.-8.8.2010 Savitaipale
1.kierrosta: Piia Suomalainen (1.) – Emma Flood Norja 62 61, S Solsona-Carcasona Espanja (4.) – Heini Salonen (villi kortti) 60 61, Saana Saarteinen (villi kortti) – Julia Moriarty Irlanti (5.) 63 61, Zane Zarina Latvia – Leia Kaukonen (villi kortti) 64 36 62, Lisa Maria Reichmann Itävalta – Katariina Tuohimaa (karsija) 63 06 62
Nelinpeli
1.kierrosta: Saana Saarteinen/Heini Salonen – Cecilia Estlander/Zane Zarina Latvia 64 63, Nina Munch-Soegaard Norja/Katariina Tuohimaa – Leia Kaukonen/Anett Schütting Viro 06 76(2) [10-6]

Seuraava uutinen: T.Nieminen välieriin Vilnassa… →