Struff ei kukistanut Jarkkoa useasta ottelupallosta huolimatta

16.11.2013  |  17:19

Jarkko Nieminen urakoi sekä perjantaina että lauantaina peräperää kaksin- ja nelinpelissä 42.500? ATP Challenger -kisassa, IPP Openissa Talissa, Helsingissä.

Perjantaina hän otti voitot kaksipelin puolivälierissä Venäjän Venäjän Andrey Kuznetsovista miesten ensimmäisessä kohtaamisessa helposti 6-3, 6-0.  Nelinpelin välierissä Jarkko ja Henri Kontinen voittivat iloisella pelillä ykkössijoitetut Puolan Tomasz Bednarekin ja Australian Rameez Junaidin. Turnauksen voitosta suomalaiset pelaavat lauantai-iltana
finaalissa yllätysvalmiita Saksan Dustin Brownia ja Philipp Marxia vastaan.

Lauantaina Jarkko sai kaksinpelin välierissä vastaansa viimevuotiseen tapaan Saksan Jan-Lennard Struffin. Jarkko kuvasi Struffia puolivälieräottelunsa jälkeen vaaralliseksi vastustajaksi. Ja sitä tämä totisesti olikin. Struff johti ensimmäistä erää jo 5-1 ennen kuin Jarkko sai pelinsä rullaamaan ja nousemaan peli peliltä ensin tasoihin ja sitten erävoittoon 7-5 vieden näin
kuusi peliä putkeen. Toiseen erään Struff lähti jälleen räväkästi ja piti huolen, että tällä kertaa erävoitto ei häneltä lipsu käsistä. Hän vei toisen erän 6-3. Kolmannen erän 5-3 -johtoasemassa saksalaiselle oli  jo ottelupallokin Jarkon syötössä, mutta Jarkko sai syöttönsä pidetyksi. Struffilla oli jo kolme uutta ottelupalloa hallussaan 5-4 -tilanteessa omassa syötössään, mutta Jarkko selvitti ne, otti murtopallon ja tasoitti pelit 5-5:een.
Liekö ottelupalloissa epäonnistuminen herpaannuttaneen Struffin, kun Jarkko vei seuraavan pelin vaivatta mennen 6-5 johtoon.  Sitkeä Struff vei liki kahden tunnin pelin jälkeen kolmannen erän tie-breakiin, mutta Jarkko näytti pelimiehen taitonsa vieden sen luvuin 7-5.
Täpötäydessä Talissa riemu nousi kattoon Jarkon voiton myötä. Finaalissa sunnuntaina Jarkko kohtaa Liettuan Ricardas Berankisin (ATP 135), joka voitti välierissä Sveitsin Henri Laaksosen tasaisessa ottelussa 6-4, 6-4.