Street Tennis Tour 2013 – lajiesittelykiertue

7.2.2013  |  12:20


 STREET TENNIS TOUR 2013 – TENNIKSEN LAJIESITTELYKIERTUE

Tenniksen lajiesittelykiertue – Street Tennis Tour 2013 – järjestetään jälleen huhti- ja toukokuussa. Kierrämme kouluja eri puolilla Suomea ja järjestämme yhden päivän lajiesittelytapahtumia yhdessä paikallisten seurojen kanssa.

Street Tennis tapahtuman sisältö ja organisointi

Street Tennis koulutapahtuma on yhden päivän mittainen, jossa kukin koululuokka käy noin puolen tunnin ajan tutustumassa tennikseen. Seura ja koulu voivat sopia, kuinka monta luokkaa päivän aikana käy tapahtumassa. Alla on esimerkki päivän aikataulusta:

klo 9.00             alueen rakentaminen ja ohjeistus
klo 10.00           luokka 1 A
klo 10.30           luokka 1 B
klo 11.00           luokka 2 A
klo 11.30           luokka 2 B
klo 12.00           lounas
klo 12.30           luokka 3 A
klo 13.00           luokka 3 B
klo 13.30           alueen purkaminen

Lajiesittelytapahtumassa luokka jaetaan kolmeen ryhmään, joista kukin käy vuorollaan pelaamassa minitennistä, harjoittelemassa pallonhallintaa sekä kiertämässä taitorataa. Kaikki esittelyyn tarvittavat välineet tulevat Tennisliitolta. Lisäksi liiton vastuuhenkilö on paikalla ja opastaa seuran ohjaajia, joiden tehtävänä on rakentaa ja purkaa alue sekä ohjata em. osioita.

Seuran tehtävät

Seuran tehtävänä on

  • sopia koulun kanssa tapahtuman järjestelyistä
  • tapahtuman aikana
  • rakentaa ja purkaa alue
  • ohjata lapsia (2-4 ohjaajaa koko ajan paikalla)

Seuralle lähetetään ohjeet yhteyden ottamisesta kouluun sen jälkeen, kun seura on ilmoittautunut mukaan kiertueelle. Seuralle lähetetään myös ohjeet tapahtuman järjestelyistä ennen lajiesittelypäivää.

Koulun tehtävät

Koulun tehtävänä on:

  • koulun liikuntasali varataan tilaisuuden ajaksi (myös alueen rakentaminen ja purkaminen)
  • opettajat tuovat lapset luokittain saliin ja hakevat sovittuna aikana pois
  • opettajat voivat seurata tilaisuutta mutta se ei ole välttämätöntä
  • oppilaat eivät tarvitse omia mailoja – suosituksena liikuntavaatteet

Miten mukaan kiertueelle

Kiertueen aikataulu tehdään kahdessa vaiheessa. Ensin kartoitetaan mukana olevat paikkakunnat ja seurat. Sen jälkeen luodaan alueellinen kalenteripohja, jonka avulla seurat sopivat koulujen kanssa lajiesittelypäivät.

Alustava ilmoittautuminen

Seurojen on ilmoittauduttava alustavasti mukaan kiertueelle viimeistään 24.2.2013. Alustava ilmoittautuminen ei ole vielä sitova, mutta se on tärkeää, jotta lajiesittelypäivät voidaan suunnitella alueellisesti. Tässä vaiheessa seura voi olla olla jo yhteydessä kouluun, mutta se ei ole välttämätöntä.

Lajiesittelypäivien sopiminen

Alustavan ilmoittautumisen jälkeen ilmoittautuneille seuroille lähetetään ohjeet lajiesittelypäivän sopimisesta koulun kanssa. Kiertuekalenteri pyritään lyömään lukkoon maaliskuun puoleen väliin mennessä.

Alueellinen kiertuemanageri

Kiertueelle haetaan mukaan alueellisia kiertuemanagereita, joiden tehtävän on toimia oman alueen tapahtumien vastuuhenkilönä ja vastata välineistä. Liitto maksaa palkkion alueellisille kiertuemanagereille. Jos seurastanne löytyy sopivia henkilöitä, jotka haluaisivat toimia alueellisena kiertuemanagerina, ilmoittakaa siitä alustavan ilmoittautumisen yhteydessä.

Lisätietoa

Henrik Zilliacus
seurapalvelupäällikkö
STL
050 361 5193
henrik.zilliacus@tennis.fi

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Kilpailunjohtajakoulutuksen ajankohta muuttuu… →