Stanciute-Rüütel OrtoLääkärit Openin loppuotteluun

2.10.2008  |  19:00

Laine hävisi 2-6, 2-6 Päivitetty klo 18.25

OrtoLääkärit Openin, naisten 25.000$ ITF-turnauksessa pelataan perjantaina välieriä niin kaksin- kuin nelinpelissäkin.

Kaksinpelin välierät

Kisan ykkössijoitetulla, Itävallan Patricia Mayr’lla, on ollut erinomainen vuosi. Hän päätti vuoden2007 WTA-rankingsijalla 363 ja on edennyt tämän vuoden elokuussa uransa toistaiseksi parhaaseensa, sijalle 138. Tällä viikolla hänen rankinginsa on sijan huonompi, 139. Mayr on tänä vuonna voittanut kolme ITF-turnausta, huhtikuussa Hvarissa, Kroatiassa 10.000$ ITF-turnauksen, kesäkuussa Gradossa, Italiassa 25.000$ ITF-turnauksen ja heinäkuussa Dnepropetrovskissa, Ukrainassa 50.000$ ITF-turnauksen. Tätä ennen hän on voittanut ITF-turnaukset vuonna 2005 Volosissa ja Benicarlossa ja vuonna 2006 Innsbrukissa. Helsingistä ensi kuussa 22 vuotta täyttävä Mayr hakee siis seitsemättä turnausvoittoa.
Mayr kohtaa välierissä Liettuan 22-vuotiaan Lina Stanciuten, joka on urallaan erilaisessa vaiheessa. Hän opiskelee juristiksi Vilnan yliopistossa ja kiertää hieman harvakseen ammattilaiskisoja, mutta on edennyt tänäkin vuonna 25.000$ välieriin maaliskuussa Minskissä Valko-Venäjällä ja Jerseyssä sekä elokuussa Katowicessa.
Mayr ja Stanciute kohtaavat nyt ensimmäisen kerran.
Toisen välierän pelaajat, Emma Laine ja Viron Margit Rüütel sen sijaan tuntevat toisensa hyvin. He olivat vastakkain jo vuonna 1999 TaTS Openissa, juniorien ITF-pistekisassa Tampereella, jossa Rüütel voitti. Laine on ottanut Rüütelista voitot vuonna 2004 kahdessa 10.000$ ITF-turnauksessa, Tiptonissa, Englannissa ja Torre del Grecossa, Italiassa.
Emma Laine on semifinalisteista ehdottomasti kokenein ja ollut WTA-rankingissa jo sijalla 50 (elokuussa 2006). Laineen kokemus ja pelirutiini on näkynyt tässäkin turnauksessa, vaikka hänellä ei olekaan tältä vuodelta paljon kilpailuotteluita takana. Etenkin torstainen puolivälieräottelu Ranskan Violette Huckia vastaan osoitti, että 22-vuotias Laine on palaamassa vahvasti takaisin ammattilaiskiertueelle. Tänä vuonna hän voittanut nelinpelin kolmessa ITF-kisassa, Moskovassa, Darmstadtissa ja Westendessa.
Vastikään 25 vuotta täyttänyt Margit Rüütel (WTA 174) on Viron vahvan naistenniksen kolmonen Kaia Kanepin (WTA 33) ja Maret Anin (WTA 94) jälkeen. Myös hän on tänä vuonna, huhtikuussa, yltänyt uransa toistaiseksi parhaaseen WTA-rankingiin, sijalle 162. Margit pelasi maaliskuussa kahdessa 50.000$ ITF-turnauksessa Intiassa ja eteni niissä välieriin. Elokuussa Margit oli 25.000$ ITF-turnauksen kaksinpelin puoliväli- ja nelinpelin välierissä Bronxissa, New Yorkin kupeessa.

Nelinpelin välierät
Nelinpelissä sekä Laineella että Mayr’lla on mahdollisuus edetä loppuotteluun. Laineen parina on Ruotsin naisten kakkonen, Johanna Larsson. He etenivät elokuussa Nordic Light Openin nelinpelin puolivälieriin ja ovat tässä kilpailussa ykkössijoitettuja. He kohtaavat välierissä brittiparin Anna Hawkins/Anna Smith.
Mayr ja Kanadan Marie-Eve Pelletier ovat kakkosiksi sijoitettuja. Etelä-Afrikan Kelly Anderssonin ja Sveitsin Stefania Boffan ei tarvinnut pelata puolivälieräottelua, kun Tanskan Karen Barbat oli loukkaantunut ja vetäytyi parinsa Venäjän Margarita Lazarevan kanssa kisasta.

OrtoLääkärit Open
Pe 3.10. Talissa, Helsingissä

Keskuskenttä
Lina Stanciute Liettua – Patricia Mayr Itävalta 76(3) 16 63
Margit Rüütel Viro – Emma Laine 62 62
klo 18.45 
Emma Laine/Johanna Larsson Ruotsi – Anna Hawkins/Anna Smith Britannia

Kenttä 3
Mayrin kaksinpelin jälkeen (lepotauko)
Kelly Andersson Etelä-Afrikka/Stefania Boffa Sveitsi – Patricia Mayr Itävalta/Marie-Eve Pelletier Kanada

Jaa:

Seuraava uutinen: J.Nieminen ja Kendrik… →