Special Olympics: Sanna Sepposen ja Tommi Tyynilän ikimuistoinen matka

21.3.2019  |  13:37  |  Raportit

Valmentaja Roger Nyberg ja Sanna Sepponen, kuva: VAU ry

Kehitysvammaisten Special Olympics -kesämaailmankisat on saatu päätökseensä Abu Dhabissa. Suomen 70 urheilijan joukkue, Sisujengi, saavutti kisoista 47 mitalia. Tennispelaaja Sanna Sepposen kaulaan ripustettiin hopeinen mitali. Myös Tommi Tyynilä oli hienosti neljäs sarjassaan.

Ennätyksellisen iso Special Olympics -tapahtuma

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n tiedotteessa kerrotaan, että kisoissa oli mukana ennätyksellisesti yli 190 maata. Special Olympics Finlandin johtaja Riikka Juntunen totesi VAU ry:n tiedotteessa:

– Mitaleja tuli paljon, mutta se ei näissä kisoissa suinkaan ole ainoa menestyksen mittari. Parhaiten menestys ilmenee meidän urheilijoidemme ilmeistä ja positiivisista kommenteista. Nämä ovat olleet joukkueen jäsenille ikimuistoiset kisat.

Tutustu VAU ry:n toimintaan ja viime aikaisiin uutisiin täältä.

Tommi Tyynilä ja VAU:n toiminnanjohtaja Riikka Juntunen Yle:n aamu-tv:ssä ennen kilpailuihin lähtöä

Upeita suorituksia ja tarinoita

Viimeisten viikkojen aikana olemme saaneet lukea useita hienoja tarinoita Suomen joukkueesta: niin suorituksista kuin asenteesta ja elämästä. Sisujengin tennisjoukkueen muodostivat Sanna Sepponen ja Tommi Tyynilä ja heidän valmentajansa Roger Nyberg. Turnaus alkoi tasoluokitusotteluilla, joiden perusteella pelaajat laitettiin tasojensa mukaisiin ryhmiin. Niin Sepponen kuin Tyyniläkin onnistuivat upeasti otteluissaan – Sepponen saavutti hopeaa ja Tyynilä oli sarjansa neljäs.

– Olen kyllä nyt todella innoissani ja iloinen siitä, että tulin vaikean alun jälkeen lopulta toiseksi. Mutta ei ensimmäinen 0–6-tappiokaan harmittanut, koska brasilialainen vastustaja oli vaan niin kova, kertoi Sepponen Yle:n tiedotteessa.

Lue alta muutamia viime päivien aikana esiintyneitä uutisointeja.

Uutisia

1) Yle Puoli seitsemän -keskusteluohjelma 20.3. | Tommi Tyynilän haastattelu (18:20 alkaen)

2) Yle Urheiluruutu 17.3. | Sisujengin esittelyä Sanna Sepposen johdolla (16:52 alkaen)

3) Yle 20.3. | Arvokisakonkari Sanna Sepponen on löytänyt urheilun ilon ja haluaa näyttää esimerkkiä – ”Ketään ei saa syrjiä”

4) Yle 20.3. | Sisujengin Tommi Tyynilä pettyi tenniskentällä, mutta sai tärkeän oppitunnin – urheilu tukee itsenäistyvää kehitysvammaista elämänhallinnassa

5) Gulf News 19.3. | Athletes with determination show unparalleled dedication (Sanna Sepponen ja Roger Nyberg)

Vuonna 2021 järjestää Ruotsi Special Olympics -talvimaailmankisat. Seuraavat Special Olympics -kesämaailmankisat järjestetään Berliinissä vuonna 2023.

Jaa:

Seuraava uutinen: Scharlin, Kuusisto, Kautto… →