Sousa ja Roma Aamulehti Tampere Openin voittajiksi

30.7.2012  |  12:08

Ei pystynyt 31-vuotias Ranskan Eric Prodon uusimaan viimevuotista Aamulehti Tampere Openin voittoaan, vaan joutui luvuin 7-6(5), 6-4 tunnustamaan ykkössijoitetun, Portugalin 23-vuotiaan Joao Sousan paremmakseen sunnuntaisessa loppuottelussa Tampereen Tenniskeskuksessa.
Tämä oli Sousan kolmas ATP Challenger -turnauksen voitto, ensimmäinen tuli Fürthista Saksasta vuonna 2011 ja toinen Mersinistä,Turkista tämän vuoden huhtikuussa. Tampereella Sousa oli kolmatta kertaa – aiempina vuosina hän koki tappiot alkukierroksilla.
Sousa ja Prodon olivat tätä ennen kohdanneet kolme kertaa, myös viime vuonna Tampereella, jolloin Prodon voitti ottelun kolmessa erässä.
Prodon tavoitteli Tampereella jo neljättä ATP Challenger -turnauksen voittoa, aiemmat hän oli ottanut vuosina 2007, 2010 ja 2011. Nopeasti liikkuva ja hyvin syöttävä Sousa pelasi koko turnauksen varmasti eikä hän menettänyt turnauksessa erääkään. Toisella kierroksella hän kukisti Micke Kontisen 7-6(3), 6-1 ja välierissä ex-hyvinkääläisen, Sveitsin Henri Laaksosen samoin lukemin 7-6(5), 6-1.
Henri Laaksosen välieräpaikka nosti hänet ATP-rankingissa sijalle 410, nousua tuli peräti 57 pistettä.
Turnausvoitto nosti Sousan ATP-rankingia 18 sijaa: hän on nyt sijalla 127. Prodonille finaalitappio tiesi 10 sijan pudotusta sijalle 170.
Portugalilainen Sousa on hakenut valmennusoppinsa barcelonalaisesta tennisakatemiasta, jossa hänen valmentajanaan on ollut Francesco Roig, Rafael Nadalin kakkosvalmentaja.

Aamulehti Tampere Openin naisten 10.000$ ITF-turnauksen voittoon nousi  22-vuotias ruotsalaisvasuri Sandra Roma, joka vuonna 2009 voitti turnauksessa sekä kaksinpelin  että nelinpelin parinaan Emma Laine.
Roma kukisti loppuottelussa 17-vuotiaan, vasta uransa kolmatta naisten ITF-turnausta pelanneen,  venäläisen Alena Tarasovan 7-5, 6-2.
Roman uraa on sävyttäneet lukuisat loukkaantumiset: selkäleikkaus esti pelaamisen puolentoista vuoden ajan vuosina 2009-10 ja viime vuonna hän oli käsileikkauksen vuoksi pois kilpakentiltä puoli vuotta. Syystä SALKia edustava ruotsalainen riemuitsi turnausvoitostaan.  Vuoden 2009 tuplapottiin Roma ei nyt yltänyt, mutta oli nelinpelin välierissä helsingborgilaisen Evelina Virtasen kanssa.

Finaaliviikonloppuna Aamulehti Tampere Openin yhteydessä pelattiin ensimmäistä kertaa Koskiklinikka Future Stars -kutsuturnaus, jossa oli mukana kahdeksan tyttöä ja kahdeksan poikaa. Cupkisan voittajat saavat  ensi vuoden turnaukseen villit kortit pääsarjoihin. Miesten ATP Challengeriin pääsee TaTS:n Joel Popov, joka voitti finaalissa Jonathan Mridhan 6-2, 6-3. Matkalla finaaliin Joel otti voitot Tero Jokisesta ja Panu Virtasesta.
Naisten 10.000$ ITF-turnauksen pääsarjaan 2013 pääsee Ruotsin Malin Ulvefeldt, joka finaalissa voitti TaTS:n Johanna Hyötyn 6-2 6-2.

 

 

Sandra Roma
Kuva. Tuukka Troberg

Jaa:

Seuraava uutinen: Uudenmaan Lähiliiga 2012-2013… →