Smash voitti naisten ja TaTS miesten liigan

18.12.2010  |  10:38

Talissa, Helsingissä pelattiin miesten ja naisten SM-liigojen loppuottelut 18.12.2010.
Miesten liigan Suomen mestaruudesta kävivät kamppailua perussarjan voittanut TCT ja kakkonen Tampereen Tennisseura.
Naisten loppuottelujoukkueet olivat samoin perussarjan kärkijoukkueet Smash-Tennis ja Tampereen Tennisseura.

Ensimmäisinä kentälle menivät joukkuieiden kakkospelaajat. Miesten ottelussa TaTS:n Lauri Kiiski palasi loukkaantumisesta johtuvan kahden ja puolen viikon ltauon jälkeen ja otti voiton TCT:n Pasi Karppasesta 6-0, 6-3. Päivälleen vuosi sitten miehet kohtasivat vuoden 2009 SM-liigan perussarjan ottelussa ja tuolloin Kiiskin voittoluvut olivat 6-2, 4-6, 7-5.
Naisten loppuottelussa TaTS:n Ella Leivo johti ensimmäistä erää 5-4. Smashin Cecilia Estlander otti siitä ohjat käsiinsä, vei erän 7-5 ja toisen erän 6-3.
Tämän jälkeen areenalle astuivat joukkueiden ykköset, tänään 18 vuotta täyttävä TaTS:n Micke Kontinen ja TCT :n Juho Paukku sekä naisten finaalissa Smashin Piia Suomalainen ja TaTS:n Saana Saarteinen.
Smashin naisten joukkue puolusti menestyksellä viimevuotista SM-liigavoittooaan. Ykkösten ottlelussa Piia Suomalainen otti rutiinipelillä voiton TaTS:n Saana Saarteisesta 6-2, 6-0 ja sinetöi siten joukkueen mestaruuden.

Jos miesten liigassa nimettäisiin MVP eli arvokkain pelaaja, valinta osuisi ilman muuta TCT:n ykkösekseen hankkimaan Juho Paukkuun. Hän pelasi kaikissa seitsemässä perussarjan ottelussa kaksin- ja nelinpelin, hävisi vain yhden kaksinpelin Smash-ottelussa Timo Niemiselle ja yhden nelinpelin. Loppuottelussa Paukku jatkoi mainioita menoaan ja otti voiton TaTS:n Micke Kontisesta luvuin 6-3, 6-1.
Henrik Sillanpää vei kolmoston kaksinpelissä voiton TCT:n Konsta Finnilästä 6-2, 6-4 ja TaTS otti 2-1 johdon.
TCT tasoitti ykkösten nelinpelin voitolla finaalin 2-2:een. Juho Paukku ja Jani Jankkila hävisivät ensimmäisen erän 4-6, mutta veivät lähes flow-tilassa toisen erän 6-1. Ottelutie-breakissakin tapiolalaisten peli sujui virheettömämmin ja Lauri Kiiski/Tero Vilen pari tuli lyödyksi luvuin 10-7.
Miesten liigamestaruus ratkesi kakkosnelinpelissä, jossa TaTS:n nuorisokaksikko Micke Kontinen/Henrik Sillanpää voitti TCT:n  Tuomas Juvakosken ja Juha Kuivalaisen 6-0, 6-2.