Smash-Kotka ensimmäistä kertaa naisten TEHO Sport Tennisliigan loppuotteluun – vastassa hallitseva mestari Smash

6.2.2021  |  17:30  |  Raportit

Kuva: Timo Paakkanen

Naisten TEHO Sport Tennisliigan loppuottelussa kohtaavat helsinkiläinen Smash ja Smash-Kotka. Smash on hallitseva mestari ja kotkalaiset ovat puolestaan ensimmäistä kertaa Tennisliigan loppuottelussa.

13.2.2021
Loppuottelu: Smash – Smash-Kotka | klo 10.00 | Smash Center, Helsinki | Ruutu
Pronssiottelu: HVS – TaTS | klo 13.30 | Talin Tenniskeskus, Helsinki | Ruutu

TEHO SPORT TENNISLIIGAN KOTISIVUT

Lauantai iskettiin käyntiin Helsingin Myllypurossa, jossa kohtasivat Smash ja Tampereen Tennisseura. Tamperelaiset saivat ottelupariin hyvän lähdön, kun ykköspelaajien ottelussa nähtiin valitettava vetäytyminen heti yhden pelatun pelin jälkeen – Ella Haavisto (Smash) luovutti ottelun Emma Eerolalle (TaTS). Tähän jäivät lopulta TaTS:n voitetut ottelut, kun Piia Suomalainen ja Stella Remander ottivat kaksinpelivoitot sekä nelinpeleissä tuulettivat Remander/Serena Hatakka ja Suomalainen/Julia Lintu.

– Loistofiilikset tällä hetkellä! Tämä päivä meni meidän osalta ihan nappiin, Ellan luovutusta lukuunottamatta. Hyvillä fiiliksillä lähdemme kohti finaalia, sanoi pelaaja-kapteeni Suomalainen.

Suomalainen ylsi parhaimmillaan kaksinpelin maailmanlistalla sijalle 356. Viime vuodet hän on kärsinyt loukkaantumisista, mutta tällä kaudella on pelaaja pystynyt nauttimaan pelaamisesta.

– On tosi kivaa pelata muutaman vuoden tauon jälkeen kaksinpeliä. Selkävamma on takanapäin ja oon päässyt vähän enemmän treenaamaan valmennusten ohessa. Pystyy nauttimaan ihan eri tavalla pelaamisesta, kun ei ole kipuja.

Smash – TaTS 4-1
Ella Haavisto – Emma Eerola 0-6, 0-6 (Haavisto rtd, 0-1)
Piia Suomalainen – Marissa Minetti 6-0, 6-0
Stella Remander – Khloe Kärkkäinen 6-0, 6-1
Remander/Serena Hatakka – Eerola/Kärkkäinen 6-2, 6-2
Suomalainen/Julia Lintu – Minetti/Milla Kotamäki 6-3, 6-2

Toisessa välierässä kohtasivat HVS-Tennis ja Smash-Kotka Talin Tenniskeskuksessa Helsingissä. Kotkalaiset onnistuivat Oona Orpanan johdolla erinomaisesti ja etenivät ensimmäistä kertaa Tennisliigan loppuotteluun. Orpana voitti ykkösten pelissä Emelie Gabranin 6-1, 6-4 ja Daria Bibanina vei uransa ensimmäisellä liigavoitolla kotkalaiset 2-1 johdossa nelinpeleihin. Laura Hietaranta ja Peppi Ramstedt toivat HVS:n vielä tasoihin, mutta Orpana/Bibanina ratkaisivat ottelun Smash-Kotkan eduksi.

– Tosi hyvä fiilis finaalipaikasta ja tänään riitti jännittämistä, kun oli monta tiukkaa matsia. Senkin takia voitto tuntui tosi hyvältä. Oma peli tuntui helpommalta kuin viime liigakierroksella, vielä on kuitenkin parannettavaa, kertoi Orpana.

HVS – Smash-Kotka 2-3
Emelie Gabran – Oona Orpana 1-6, 4-6
Peppi Ramstedt – Eeva Ristola 7-5, 7-6
Sade Scharlin – Daria Bibanina 2-6, 6-3, 8-10
Laura Hietaranta/Ramstedt – Ristola/Aamu Harjunen 6-1, 6-1
Gabran/Scharlin – Orpana/Bibanina 4-6, 5-7

Jaa:

Seuraava uutinen: TaTS tekee paluun… →