SM-liigan liigalisenssitoimikunnan päätöksiä

4.11.2011  |  14:55

SM-liigaa on uudistunut merkittävästi tälle kaudelle ja vaatimustasoa on nostettu huomattavasti edellisiin vuosiin verrattuna. SM-liigan alkupuolisko on saanut hyvää palautetta ja moni seura on nähnyt paljon vaivaa hienon ottelutapahtuman järjestämiseksi. Puolivälissä sarjaa on ilmennyt epäkohtia joihin liigalisenssitoimikunta päätti tässä vaiheessa puuttua.

3.11.2011 kokoontunut SM-liigan liigalisenssitoimikunta teki kurinpitopäätöksiä ja kehitystoimia SM-liigan toiminnan eteenpäin viemiseksi.

Toimikunta antoi 170,-€ suuruisen sakon K-jäsenyyssäännön rikkomisesta. GVLK, HLK, PVS, Smash-Tennis ja TaTS ovat peluuttaneet kuluvan kauden SM-liigassa pelaajaa, joka ei otteluhetkellä ollut maksanut vuoden 2011 K-jäsenyyttä. K-jäsenyys on pelaajan perusvelvollisuus kilpatenniksessä ja näissä ko. tapauksissa oli pelaaja ja joukkue syyllistynyt rikkeeseen.

Toimikunta huomauttaa SM-liigaseuroja siitä, että osa seuroista ovat laiminlyöneet Liigalisenssiä mainittuja velvollisuuksia, joihin kuuluu mm. joukkueen ilmoittaminen otteluviikolla, otteluissa pelipallona on oltava Dunlop, joukkueiden peliasut ovat oltava yhtenäisiä. Seuraavasta liigalisenssin rikkeestä voidaan seuraa sakottaa laiminlyönnistä.

Lisäksi toimikunta huomauttaa Tennistuomareita ja Tennisliittoa seuraavista epäkohdista: 

Suomen Tennistuomareiden tulee informoida Tennisliittoa hyvissä ajoin ottelupareissa toimivista tuomareista, tuomareiden tulee olla koko otteluparin pelaamisen ajan paikalla ja tuomari tekee otteluparista raportin, joka toimitetaan viikonloppua valvovalle päätuomarille. Suomen Tennisliittoa huomautetaan puutteellisesta ohjeistamisesta ja valvonnasta. SM-liigalisenssitoimikunta velvoittaa STL:n vastaamaan SM-liigan keskitetyn kierroksen 3.12.2011 pallokuluista.

Sääntörikkeisiin puuttumalla ja laiminlyönneistä huomauttamalla toimikunta haluaa pitää liigan laadun korkeatasoisena ja taata kaikille seuroille tasapuoliset lähtökohdat otteluihin.

Lisätietoja päätöksestä voi tiedustella Kilpailuvastaava Elmo Viljaselta, elmo.viljanen@tennis.fi tai 09-37812564.

Jaa:

Seuraava uutinen: Kivijärvelle välierätappio TaTS… →