SM-kisat käynnissä – Herkko Pöllänen aloitti voitolla

18.3.2010  |  21:01

Tenniksen SM-kisat ovat alkaneet Talin tenniskeskuksessa, Helsingissä.

Yleisten luokkien sisäkenttien SM-kisojen miesten kisan ensimmäisellä kierroksella Herkko Pöllänen esiintyi vakuuttavasti heti päivän avauksessa. 16-vuotias HVS:n pelaaja voitti TVS:n Ilari Virtasen 6-3, 6-1.
– Hyökkäyspelini kulki tänään hyvin. Olin alkuviikosta pari päivää vähän kipeä, enkä ole vieläkään aivan täysissä voimissa, Pöllänen sanoi.
Pöllänen syötti ottelussa hyvin ja löi painavia peruslyöntejä molemmilta puolilta. Perjantaina Pöllänen joutuu kovaan testiin. Silloin vastaan asettuu HVS:n Sami Huurinainen.
– Olen pelannut Samia vastaan viime kesänä. Hävisin HVS:n A-luokan kisassa hänelle 4-6, 2-6. Samilla on hyvä syöttö ja kämmen ja hänen temponsa on vielä minun tempoani kovempi, Pöllänen kertoi.
Pöllänen lähtee kohtaamaan kovaa haastetta mielenkiinnolla.
– Jos oma pelini kulkee, niin mahdollisuudet voittoon on olemassa. Toistaiseksi paras voittoni taitaa olla helmikuulta Miikka Kankaasta, Pöllänen sanoi.
Huurinaisen ja Pölläsen ottelu alkaa perjantaina kello 9.30.

Siinä missä Pöllänen on kisan nuorimmasta päästä, niin ETS:n Alec Arho-Havren on vanhin mukana oleva. Tai oli vanhin. Tänä vuonna 45 vuotta täyttävä pelaaja teki paluun SM-kisoihin yli kymmenen vuoden tauon jälkeen, mutta hän hävisi ensimmäisen kierroksen ottelunsa.
– Olin sopivasti nyt Suomessa useita viikkoja ja päätin lähteä kokeilemaan. Valitettavasti olin tänään kuumeessa, Gotlannissa asuva Arho kertoi.
Hän antoi luovutuksen Smashin Rasmus Lindströmille tilanteessa 3-6, 0-2. Menestys SM-kisoissa jäi odottamaan seuraavaa kertaa, mutta iän karttuminen luo uusia menestysmahdollisuuksia.
-Junnuna sitä ei halunnut siirtyä seuraavaan, kovempitasoiseen ikäluokkaan. Mutta nyt pääsen iän karttuessa helpompaan ikäluokkaan, tänä vuonna 45-vuotiaiden sarjaan siirtynyt Arho naureskeli.
Miesten kisassa on parin poisjäännin jälkeen kaaviokooksi tullut 46 pelaajaa, ykkössijoitettuna HVS:n Harri Heliövaara. Naisten puolella alkuperäinen kaaviokoko oli 24, mutta ykköseksi sijoitettu Smashin Cecilia Estlander jäi pois kuumeen takia. HVS:n  Emma Laine osallistuu vain nelinpeliin. Siinä hän pelaa HVS:n Heini Salosen kanssa. Pari on ykköseksi sijoitettu.
Nämä SM-kilpailut ovat samalla HVS-Tennisksen 90-vuotisjuhlaturnaus sekä miesten ja naisten Finnish Tourin osakilpailu.
Teksti: Arno Seiro

Seuraava uutinen: Mezak voitti Suomalaisen… →