SM-kilpailut: Ahti yllätti – välieräparit Ahti – Antinheimo ja Vasa – Löfman

17.12.2021  |  16:23  |  Raportit

Sisäkenttien SM-kilpailuissa on nyt selvillä neljä parasta miespelaajaa. Välierät pelataan lauantaina klo 12.30 alkaen Laajasalon Tennishallissa Helsingissä. Naisten välieräpelaajat selvisivät jo aiemmin – lue tarkemmin täältä. Kummassakin sarjassa saadaan varmuudella uudet Suomen mestarit.

SM-välierät
Vesa Ahti, Smash-Kotka – [5] Oskar Antinheimo, HVS
[2] Iiro Vasa, ÅLK – [3] Aleksi Löfman, HVS | Ruutu

 

KAAVIOT
OTTELUOHJELMA

 

Lauantaista alkaen on lipunmyynti. Yli 16-vuotiaille on 10€ lippu, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn koko viikonlopulle – alle 16-vuotiaat veloituksetta. Turnaus järjestetään terveysturvallisesti valtakunnalliset ja alueelliset rajoitukset huomioiden. Katsojilta vaaditaan koronapassi katsomoon pääsyn yhteydessä (yli 16-vuotiaat). Lue tarkemmin täältä.

Turnauksen yllättäjä Smash-Kotkan Vesa Ahti jatkoi hyväksi havaitulla linjallaan, kun hän laittoi katsomon puolelle ykköseksi sijoitetun Eero Vasan (ÅLK) 6-4, 6-4.

– Tänään rullasi itselläni aikalailla kaikki. Ei tullut missään vaiheessa mihinkään lyöntiin kipsin tunnetta ja pääsin heti alusta asti kenttään sekä Eeron peliin kiinni. Sain molemmissa erissä vähän liekitettyä murrot. Olin tänään parempi pelaaja, ei ehkä ollut Eeron paras päivä, mutta niin se välillä menee, sanoi Ahti.

Ahti on nyt kolmatta kertaa putkeen sisäkenttien SM-kilpailuiden mitalipeleissä. Hän on voittanut pronssia Turussa 2019 ja Kotkassa 2018.

– Nyt lähden tavoittelemaan ettei se siihen pronssiin jää. Jatkan samalla tavalla, eli tasaista ja fiksua peliä sekä vahvaa syöttämistä.

Välierässä hän kohtaa viidenneksi sijoitetun Oskar Antinheimon (HVS), joka eteni uransa ensimmäiseen SM-välierään voitolla neljänneksi sijoitetusta Hermanni Tiaisesta (Smash) 3-6, 6-2, 6-1. Ahti ja Antinheimo eivät ole kohdanneet toisiaan aiemmin kaksinpelissä.

– Hermanni syötti ensimmäisessä erässä todella hyvin ja samaan aikaan oma pelini takkusi peruslyöntien sekä syötön osalta. Sitten iskin hullun taistelumoodin päälle ja sain käännettyä ottelun. Ei se ollut kaunista, mutta voitto tuli. Ensimmäinen aikuisten kaksinpelimitali tuntuu hyvältä, mutta ei se tähän saa jäädä, kommentoi Antinheimo.

Alakaavion välierässä kohtaavat ennakko-odotusten mukaisesti toiseksi sijoitettu Iiro Vasa (ÅLK) kolmanneksi sijoitettu Aleksi Löfman (HVS). Vasa kukisti tiukassa kolmen erän taistossa kahdeksanneksi sijoitetun Santtu Leskisen (TVS) 6-7(4), 6-4, 6-2 ja Löfman voitti kuudenneksi sijoitetun Peetu Pohjolan (TaTS) 7-6 (5), 6-2.

– Kaikin puolin hyvä ja tasokas ottelu. Pelasimme molemmat hyvin koko ottelun ajan. Tunnemme toistemme pelityylit, sillä pelaamme TVS-Tenniksen TEHO Sport Tennisliiga -joukkueessa. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa ottelua, kommentoi Vasa.

– Ensimmäinen erä olisi voinut tulla helpomminkin, mutta onneksi sain sen tie-breikin kautta. Toisen erän alkuun sain murron ja rentouduin, minkä jälkeen peli alkoi tuntua hyvältä. Nyt ollaan pronssilla, niin pistetään vähintään hopeaa tai kultaa – suunta ylöspäin, kertoi Löfman.

Jaa:

Seuraava uutinen: SM-kilpailuiden välierät ja… →