SM-finaalit: Heliövaara-Kiiski ja Nurmi-Salonen

20.3.2010  |  21:04

Lauantaina edettiin SM-tenniksessä finaalivaiheeseen

Tenniksen SM-kilpailut etenivät lauantain aikana jo finaalivaiheeseen. Miesten loppuottelussa kohtaavat sunnuntaina kello 12.30 HVS:n Harri Heliövaara ja TaTSin Lauri Kiiski. Naisten finaali alkaa kello 11 ja siinä kohtaavat HVS:n Heini Salonen sekä LVS:n Veera Nurmi.
Päivän avasivat miesten puolivälierät. Arpa oli heittänyt HVS:n Sami  Huurinaisen kaavion osaan, jossa joutui jo tässä vaiheessa kohtaamaan Heliövaaran. Arpa oli kova, sillä Heliövaara ei antanut Huurinaiselle mahdollisuuksia. Hyvätasoinen ottelu päättyi luvuin 6-3, 6-3.
– Me pelasimme mielestäni molemmat tasokkaasti. Palautin aika hyvin, vaikka Samin syöttöjen lukeminen oli vaikeata, Heliövaara kertoi.
Huurinaisella oli kirkas ja yksinkertainen käsitys siitä, miksi hävisi.
– Minun piti yrittää pelata paremmalla tasolla kuin osaan. Harri nauttii pelata minunkaltaistani pelaajaa vastaan.
Jos oli Heliövaara tyytyväinen syötönpalautukseensa puolivälierässä, niin parempaa oli vielä luvassa. Suomen kovasyöttöisimmän tittelistä kisaava Smashin Jesper Saarni ei saanut välierissä pidettyä toisessa erässä
syöttöään kertaakaan.
– Luin hänen syöttöjään hyvin, Heliövaara sanoi.
Saarni on syöttänyt viime kesänä parhaimmillaan tutkaan 219 kilometriä  tunnissa, mutta Heliövaara neutraloi hyvin Smashin pelaajan tykitykset.
– Hävisin heti ensimmäisen syöttöni ja se harmitti, mutta ensimmäisen erän jälkeen minulla ei joka tapauksessa ollut enää mahdollisuuksia Harri osaa pistää pallon todella inhottaviin paikkoihin, Saarni sanoi.
Heliövaaran peli on ollutkin SM-kisojen parasta antia. Helsinkiläinen liikkuu kentällä erittäin hyvin, osaa vaihdella lyöntiensä tempoa ja pelaa kaikin puolin älykkäästi. Kaiken lisäksi peliesitystä leimaa ammattilaisen asenne.
Kaavion alaosassa TaTS:n Lauri Kiiski on edennyt erähäviöittä finaaliin. Lauantaina puolivälierässä kaatui KTS:n Juuso Ojanen 7-6, 6-1. 
Välierissä seuratoveri Martin Rämmal taipui Kiisken taitopelin edessä 6-1, 6-3.
– Olen paremmassa fyysisessä kunnossa kuin moneen talveen. Pelaan tennistä noin kerran viikossa, mutta squashia pari kolme kertaa viikossa. Lisäksi käyn salilla viikoittain, Kiiski sanoi.
Vähäisestä tennisharjoittelusta johtuen Kiisken otteet ovat parantuneet kierros kierrokselta, kun hän on saanut pelejä alleen.
– Iso kaavio on auttanut totuttelemaan, eikä ole tarvinnut pelata ihan kaikkein parasta tennistä heti ensimmäisellä kierroksella, Kiiski sanoi.

Naisten toisessa välierässä kohtasivat yllättäen LVS:n Veera Nurmi ja GVLK:n Anni Hietaniemi. Jo sentään 25-vuotiaat naiset olivat selvinneet juniorien puristuksessa hyvin. Nurmi voitti puolivälieräottelussaan 16-vuotiaan TaTS:n Ella Leivon kolmessa erässä. Hietaniemi voitti taas omassa vastaavassa ottelussaan niinikään 16-vuotiaan Smashin Julianna Heinon 6-3, 6-1.
Välierissä Nurmi oli parempi luvuin 6-1, 6-4.
– Tämä oli tällainen ”veteraanien” kamppailu, Nurmi naureskeli.
– Olimme molemmat yllättyneitä, että pääsimme näin pitkälle. Varsinkin puolivälierässä sain Leivosta hyvän voiton. Minulla oli jo muita suunnitelmia lauantai-illalle, mutta nyt suunnitelmat menivät uusiksi, Nurmi sanoi.
Kärkisijoittettu HVS:n Heini Salonen eteni puolivälierästä jatkoon helposti, kun hän voitti Smashin Ekaterina Verhon 6-0, 6-2. Välierissä kolmanneksi sijoitettu TaTS:n Saana Saarteinen tarjosi kuitenkin täyden kolmen erän verran vastusta: 6-4, 3-6, 6-2.
– Tunnen oloni väsyneeksi, vaikka en tiedä miksi. Hyvä, että sentään voitin, Salonen sanoi.
Miesten nelinpelin finaalissa kohtaavat Huurinainen/Saarni ja TaTS:n Miikka Kangas/Kiiski. Naisten puolella Suomen mestaruudesta taistelevat Salonen/Emma Laine HVS ja Johanna Hyöty/Julia Rissanen TaTS.
Teksti: Arno Seiro

Jaa:

Seuraava uutinen: J.Nieminen Marrakeshin loppuotteluun… →