Slovenia meni 2-1 johtoon

5.3.2011  |  15:58

Slovania ja Suomi jatkavat Davis Cupin Eurooppa-Afrikan I ryhmän ensimmäisen kierroksen ottelua lauantaina
1-1 tilanteesta  nelinpelillä Hala Tivolissa, Ljubljanassa.
 Suomen parina on Jarkko Nieminen ja Harri Heliövaara, Slovenialle pelaavat Grega Zemlja ja Luka Gregorc.
 Suomen parille tämä maaottelu on toinen. He pelasivat ensimmäisen kerran Davis Cupissa viime vuonna Pretoriassa
 Etelä-Afrikassa.
 Gregorcille ja Zemljalle tämä on jo heidän kahdeksas DC-ottelunsa parina. Parilla on viisi voittoa ja kolme tappiota.
 Suomen pari voitti ensimmäisen erän tie-breakilla 7-6(5). Pari mursi kolmannessa pelissä Gregorcin syötön, tämä
 ei voittanut pelissä pistettäkään. Jarkko Nieminen puolestaan menetti oman syöttönsä, jolla slovenialaiset pääsivät
 tasoittamaan erän 4-4:ään. Edettiin 6-6:een ja tie-breakiin, jonka Heliövaara ja Nieminen voittivat 7-5.
 Toisessa erässä Harri Heliövaara menetti syöttönsä kolmannessa pelissä ja se riitti slovenialaisille erävoittoon 6-4.
 Slovenia meni erissä 2-1 johtoon, kun se vei kolmannnen erän 6-4. Zemlja ja Gregorc mursivat kerran Heliövaaran
 ja kerran Niemisen syötön. Suomalaiset onnistuivat murrossaan vain kerran (Gregorc)..
Slovania otti DC-ottelussa 2-1 johdon, kun Gregorc ja Zemlja nousivat nelinpelin neljännen erän 0-3 tappiosta ensin
tasoiihin ja sitten mursivat Heliövaaran syötön 5-5:tilanteessa. Neljäs erä meni Slovenialle 7-5.

******************************************************’

Slovenian kaksikko Luka Gregorc ja Grega Zemlja pelasivat omien sanojensa mukaan uransa toistaiseksi parhaan DC-nelinpelin lauantaina Hala Tivolissa, Ljubljanassa Harri Heliövaaraa ja Jarkko Niemistä vastaan Davis Cupin Eurooppa-Afrikan I ryhmän ensimmäisen kierroksen ottelussa.
Perjantain kaksinpelien jälkeen tilanne oli 1-1, mutta slovenialaisten neljässä erässä ottama voitto suomalaisista luvuin 67(5) 64 74 75 vei heidät 2-1 johtoon. Se tietää sitä, että Jarkko Niemisen on ensin voitettava Blaz Kavcic ykkösten ottelussa ja sitten Harri Heliövaaran Grega Zemlja kakkosten ottelussa, mikäli joukkue mielii toiselle kierrokselle heinäkuussa.
-Jostain syystä peli ei lähtenyt kulkemaan, kuten oltiin toivottu, sanoi Jarkko Nieminen. – Ensimmäisen erän jälkeen oli hyvin luottavainen. Olimme erien alussa aktiivisia, johdimme kolmatta erää 3-1 ja neljättä 3-0, mutta sitten tapahtui jotain.
-Breikit eivät kestäneet montaakaan peliä, lisäsi Harri Heliövaara. – Palautukset ovat nelinpelissä hirmu tärkeät, mutta nyt ei saatu palloja kenttään.
-Palautukset ovat olleet yksi vahvimpia puoliani, mutta en pystynyt tänään parhaaseeni, vahvisti Jarkko Harrin vieressä kaksikon ajatuksia.
Slovenialaiset hakivat jo henkimaailmaakin selittämään voittoaan:
-Tässä DC-ottelussa kaikki ensimmäisen erän voittaneet ovat hävinneet sen ottelun, joten kun hävisimme suomalaisille, tiesimme, että voitamme tämän tärkeän kamppailun.
Suomen kapteeni Kim Tiilikainen myönsi, että olo on pettynyt, mutta totesi samalla, että ennenkin on oltu kahden päivän jälkeen 1-2 tappiolla ja noustu siitä voittoon.
-Hetkellisesti olemme pettyneistä, mutta positiivisella mielellä huomiseen, huikkasi Jarkko Nieminen.