Slovenia ja Suomi nimesivät DC-joukkueet

22.2.2011  |  10:45

Slovenia ja Suomi nimesivät DC-joukkueet  

Davis Cupin vuoden 2011 ensimmäisen kierroksen ottelut pelataan 4.-6.3. Suomi aloittaa Eurooppa-Afrikan I ryhmässä vierasottelulla Sloveniassa. Ottelupelataan sisään rakennetulla massakentällä Tivoli -hallissa Ljubljanassa.

Suomen kapteeni Kim Tiilikainen nimesi joukkueeseen Jarkko Niemisen (ATP 45),Henri Kontisen (ATP 270), Harri Heliövaaran (ATP285) ja uutena tulokkaana MickeKontisen (ATP 677). Jarkolle maaottelu on jo 25:s. ja Henri Kontiselle seitsemäs. Harri Heliövaaraon pelannut Luxemburg-, Monaco ja Etelä-Afrikka -otteluissa.

Slovenian joukkuetta kipparoi Blaz Trupej, joka oli pelaajana, kun maatkohtasivat ensimmäisen kerran vuonna 1994. Hän nimesi joukkueeseen BlazKavcicin (ATP 87), Grega Zemljan (ATP 136), Luka Gregorcin (ATP 445) ja AljazBedenen (ATP 491).
23-vuotiaalla Kavcicilla on tällä hetkellä uransa paras ATP-rankingsijoitus,top100:ssa hän käväisi tätä parina viikkona viime huhtikuussa. Tämä on hänen10:s DC-maaottelunsa. Zemlja voitti helmikuun alussa ATP Challenger -turnauksen Caloundrassa,Australiassa ja pakotti Kyproksen Marcos Baghdatisin viisieräiseen Australianavointen ensimmäisellä kierroksella. 24-vuotias Zemlja on parhaimmillaan ollutATP-rankingissa sijalla 111 viime kesäkuussa. Jarkko Nieminen voitti Zemljanviime vuonna Toronton ATP-turnauksen karsinnoissa. Tämä on hänen 16.DC-maaottelunsa. Miamissa, Floridassa asuva Luka Gregorc oli kaksi ja puoli vuotta sittenATP-rankingissa vielä sijalla 172, mutta on pudonnut siitä liki 300 sijaa.Tammikuussa 27-vuotias Gregorc voitti ITF Futures-turnauksen USA:ssa.Suomi-ottelu on hänen 11.DC-maaottelunsa

Maitten kolmas kohtaaminen
Suomi ja Slovenia ovat kohdanneet tätä ennen kahdesti: ensimmäisenkerran Ljubljanassa vuonna 1994, ja silloin isännät voittivat ottelun ulkonamassakentällä 3-2. Ottelussa Tapio Nurminen teki Davis Cup -debyyttinsä. Suomiisännöi vastavuoroisesti seuraavaa ottelua vuonna 2001 Talissa, Helsingissä javoitti 3-2. Ottelusta jäi erityisesti mieleen erittäin tasainen ja jännittäväviisieräinen nelinpeli, jonka Suomi hävisi.

Italia odottaa
Italia arvottiin Eurooppa-Afrikan I ryhmässä suoraan toiselle kierrokselle,jolla se saa vastaansa Slovenia-Suomi -ottelun voittajan 8.-10.7.  Suomelle se tietäisi kotiottelua, sillä Italiaisännöi edellistä maitten välistä Davis Cup-ottelua Reggio Calabriassa vuonna2002.

Jaa:

Seuraava uutinen: Pölläselle tappio Argentiinassa… →