Sisäpelikauden sarjatennis

24.2.2014  |  10:46

Sisäpelikautta2013-14 on nyt pelattu lähes kuusi kuukautta ja sarjakausi (ei koske seniorisarjoja) päättyy sääntöjenmukaisesti 28.2.2014.
Nousut ja putoamiset tullaan siis ratkaisemaan sen tilanteenmukaan joka Ässään on merkitty 28.2.2014 klo 23.59 mennessä. Joukkueiden on pidettävä huolta, että kaikki tulokset ovat tuolloin asianmukaisesti merkittynäÄssään.
Kotijoukkueella on aina vastuu tulosten merkitsemisestä. Mikälituloksia puuttuu, on syytä olla yhteydessä  kotijoukkueeseen. Luovutukset tulee ollamerkittynä ilman pelaajatietoja, tuloksilla 6-0, 6-0. Lisätietoja –kenttäänmerkitään luovutusvoitto.

Pelaamattomistasarjaotteluista tullaan kilpailumääräysten mukaisesti lähettämään seuroillesakkomaksut. Kilpailumääräysten mukaisesti: ”Jos joukkue luovuttaa (taituomitaan luovuttaneeksi) kokonaisen sarjaottelun, seuraa siitä joukkueellesakkomaksu seuraavasti:

I divisioona100 ? /pelaamaton sarjaottelu
Muut sarjatasot 100 ? /pelaamaton sarjaottelu

Seura ei voiosallistua seuraavalle sarjatenniskaudelle millään joukkueella, mikäli sillä onhoitamattomia sakkomaksuja.

Mikäliyksittäinen sarjaottelu on pelaamatta, kun sarjakausi päättyy, eikä voidatodeta, kumpi joukkueista on syyllinen pelaamattomuuteen, tuomitaan ottelumitätöidyksi (0-0), eikä kumpikaan joukkue saa siitä pisteitä. Tällöin molemmillejoukkueille tuomitaan sakkomaksu edellisen kohdan mukaisesti.”

HUOM!Sakkojen osalta pelattujen otteluiden tilanne tarkistetaan Ässästä 23.3.2014klo 23.59. Sarjaotteluita voidaan siis pelata siihen saakka, mutta tulokseteivät vaikuta enää putoamisiin tai nousuihin.

 

NOUSUT,PUTOAMISET JA NIIHIN LIITTYVÄT KARSINNAT

Nousukarsinnat pelataan kaikillatasoilla 21.-23.3.2014. Ajan suhteen ei tehdä poikkeuksia.

Miesten ja naisten Norpe Tennisliigan kaksi viimeistä joukkuetta karsiiI-divisioonan lohkovoittajien kanssa paikasta Tennisliigaan.
Joukkueet pelaavat kaikki kaikkiavastaan, ja kaksi parasta joukkuetta pelaavat sisäkaudella 2014-15Tennisliigassa. Miesten karsinnoissa pelataan kolme kaksinpeliä ja yksi nelinpeli,naisten karsinnoissa kaksi kaksinpeliä ja yksi nelinpeli.

Miesten karsinnoissa ottelu voi siis päättyäjoukkueiden kesken 2-2. Tasapisteissä paremmuus määräytyy seuraavasti: Josuseampi kuin yksi joukkue on samassa pistemäärässä, ratkaisee voitettujen jahävittyjen otteluiden erotus paremmuusjärjestyksen. Mikäli otteluiden erotus ontasan, ratkaisee voitettujen ja hävittyjen erien erotus. Jos tämäkin on tasan,on voitettujen ja hävittyjen pelien erotus määräävä. Jos vielä pelierotuskin ontasan, pelataan uusintaottelu puolueettomalla kentällä.

Norpe Tennisliigankarsinnoissa noudatetaan normaalia tenniksen pisteenlaskua kuitenkin siten,että sekä kaksin- että nelinpelissä mahdollinen kolmas erä pelataan ottelutie-breakina 10 pisteeseen.

Norpe Tennisliigankarsinnoissa pelaavat miesten I-divisioonajoukkueet saavat nimetä 28.2.2014mennessä karsintoihin kaksi ulkomaista pelaajaa. Nämä pelaajat eivät saa olla pelanneet missään sarjatennisottelussakauden 2013-14 aikana. Ottelua kohden miesten kokoonpanossa saa olla yksiulkomainen pelaaja. Taso- ja rankinglautakunta määrittää ennen karsintojenalkua kunkin ulkomaisen pelaajan pelijärjestyksen joukkueessa. Ilmoituksetulkomaisista pelaajista tulee lähettää sähköpostilla kilpailupäällikkö Raisa Törnroos-Heinoselle (raisa.tornroos@tennis.fi )

Norpe Tennisliigankarsintoihin osallistuvat joukkueet voivat hakea järjestämisoikeuttakilpailupäälliköltä 8.3.2014 mennessä. Hakemuksesta tulee ilmetäpelipaikka, kenttäpinnoite, aikataulu sekä kustannukset. Nousukarsintoihinosallistuvat joukkueet jakavat kenttä-, pallo- ja tuomarikustannukset.

MiestenI-divisioonan lohkon viimeiset joukkueet putoavat suoraanII-divisioonaan.

MiestenII-divisioonan lohkovoittajat pelaavat yhden ottelun toistaII-divisioonan lohkon voittajaa vastaan. Ottelun voittaja nouseeI-divisioonaan. Lohkoparit: A-C, B-D.
Miesten II-divisioonan viimeiset joukkueet putoavat suoraan III-divisioonaan.

MiestenIII-divisioonan lohkovoittajat pelaavat yhden ottelun toistaIII-divisioonan lohkon voittajaa vastaan. Voittaja nousee II-divisioonaan.Lohkoparit: A-B, C-D, E-F, G-H.
Miesten III-divisioonan viimeiset joukkueet putoavat suoraan IV-divisioonan.

MiestenIV-divisioonassa lohkovoittajat pelaavat yhden ottelun toistaIV-divisioonan lohkon voittajaa vastaan. Ottelun voittaja nouseeIII-divisioonaan. Lohkoparit: A-B, C-D, E-F, G-H, K-L. Lohkon J voittaja nouseesuoraan.

Naisten I-divisioonan lohkonviimeiset putoavat II-divisioonaan.

Naisten II-divisioonassalohkovoittajat nousevat suoraan I-divisioonaan.

II-IV -divisioonien karsijaparit ilmoitetaan seuroilleviimeistään 5.3.2014. Seurat sopivat keskenään pelipaikan. Nousukarsintoihinosallistuvat joukkueet jakavat kenttä-, pallo- ja tuomarikustannukset. Pelipaikat ja-ajat tulee ilmoittaa Tennisliittoon (harri.heliovaara@tennis.fi)viimeistään 12.3.2014. Mikäli ilmoitusta ei ole tullut, pelipaikka arvotaan  ja peliaika määritellään Tennisliiton toimistossa to 13.3.2014.

Karsintaotteluvoi päättyä miesten karsinnoissa 2-2. Tällöin voiton ratkaisee voitettujen ja hävittyjenerien erotus. Jos tämäkin on tasan, on voitettujen ja hävittyjen pelien erotusmääräävä. Jos vielä pelierotuskin on tasan, pelataan uusintaottelupuolueettomalla kentällä.

Kotijoukkueentulee merkitä lopputulos Ässään heti ottelun päätyttyä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Aleksi Tuukkanen juniorien… →