Sisäpelikauden 2014-15 sarjatennis

2.9.2014  |  13:17

Sisäpelikauden 2014-15 sarjaohjelmat ja -taulukot on julkaistu Ässässä
KohdassaSarjat > Sarjaottelut on listattu kauden otteluparit ja kotijoukkueet.Sarjaotteluihin on merkitty pelipäivät sarjatennikselle varatuilleviikonlopuille. STL:n kilpailutoimikunta suosittaa näiden viikonloppujen käyttämistä.

Toivomme mahdollisista tulosten siirrossa tulleistavirheistä ilmoitettavan osoitteen harri.heliovaara@tennis.fi

Sarjamuoto
Sarjatenniksen sääntöjen mukaan sisäpelikausi pelataan yksinkertaisena sarjana.Tennisliigan lisäksi miesten alemmat sarjat on jaettu I-IV -divisiooniin.
Naiset pelaavat Tennisliigan lisäksi I- ja II -divisioonat.

Peliaika
Otteluiden tulee olla pelattuina 28.2.2015 mennessä.

Ottelut
Miesten sarjatenniksessä sarjaottelu koostuu neljästä ottelusta, kolmestakaksinpelistä ja yhdestä nelinpelistä. Play-offs -otteluissa tilanteessa 2-2 pelataanylimääräinen, ratkaiseva nelinpeli.
Naisten sarjaottelu koostuu kahdesta kaksinpelistä ja yhdestä nelinpelistä.

Sarjapelien ajankohdistasopiminen

Seuratvoivat muuttaa otteluohjelmaan merkittyjä pelipäiviä sopimalla niistä vastustajan kanssa ja merkitsemällä uuden ajan Ässään viimeistään 30.9.2014.Tämän jälkeen sarjaotteluiden ajankohtaa voi siirtää vain vastustajanhyväksynnällä ja ilmoittamalla siirrosta kirjallisesti sähköpostitse Tennisliittoon  harri.heliovaara@tennis.fi  Samalla tulee ilmoittaa uusi päivämäärä ottelulle.Kaikki ottelut tulee pelata kauden loppuun mennessä.

Ottelunalkamisaika tulee sopia siten, että sarjaottelu loppuu saman vuorokaudenpuolella (ottelulle varataan aikaa 2h/ottelu).

Yhteyshenkilöt:
Seurojen jajoukkueiden tulee tarkistaa, että joukkueella on merkittynä Ässään (kohtaSarjat >Joukkueet) ainakin yksi yhteyshenkilö sekä hänen puhelinnumeronsa sekäsähköpostiosoiteensa.

Sarjataso
Joukkueiden pelaaminen eri sarjatasoilla määräytyy edellisen vuoden sarjanperusteella.

Nousut,putoamiset ja niihin liittyvät karsinnat

MiestenTennisliigan kaksi viimeistä joukkuetta karsii I divisioonan lohkovoittajienkanssa paikasta Tennisliigaan.
Miesten I divisioonan lohkon viimeiset joukkueet putoavat suoraan II divisioonaan.
Miesten II divisioonan lohkovoittajat nousevat suoraan I divisioonaan.
Miesten II divisioonan lohkojen viimeiset joukkueet putoavat suoraan III divisioonaan.
Miesten III divisioonan lohkovoittajat pelaavat yhden ottelun toista III divisioonanlohkon voittajaa vastaan neljästä II divisioonan paikasta. Vastakkain lohkotA-B, C-D, E-F, G-H.
Miesten III divisioonan lohkojen viimeiset joukkueet putoavat suoraan IV divisioonan.
Miesten IV divisioonan lohkovoittajat pelaavat yhden ottelun toista IVdivisioonan lohkon voittajaa vastaan kuudesta III divisioonan paikasta. Vastakkainlohkot A-B, C-D, E-F, G-H, I-J, K-L.

Naisten Tennisliigan kaksi viimeistä joukkuetta karsii I divisioonan lohkovoittajienkanssa paikasta Tennisliigaan.
Naisten I divisioonan lohkojen viimeiset putoavat II divisioonaan.
Naisten II divisioonan lohkovoittajatnousevat suoraan I divisioonaan.

Nousukarsinnat pelataan 20-22.3.2015. Seurat sopivatitse pelipaikan, mutta mikäli sopimukseen ei päästä, Tennisliitonkilpailupäällikkö arpoo pelipaikan.

Osanotto
Osanotto-oikeus on kaikilla STL:n jäsenseuroilla.

Ilman STL:n antamaa tasoa pelaaja ei voi osallistuasarjatennikseen. Mikäli joukkueen jollakin pelaajalla ei ole STL:n hyväksymäätasoa, STL määrää pelaajan tason seuran tai pelaajan anomuksesta.

Samanpelikauden aikana pelaaja voi edustaa vain yhtä seuraa. Sarjatenniksen pelaaminen edellyttääkilpailulisenssin maksamista. Vuoden 2014 kilpailulisenssion oltava maksettuna ennen ensimmäistä sarjatennisottelua. Lisenssi on voimassakalenterivuoden, joten vuoden 2015 puolella pelattavissa otteluissa vaaditaanvuoden 2015 kilpailulisenssi.

Seurasiirroton tehtävä STL:n edustusmääräysten mukaisesti. Sarjatennikseen voivatosallistua Suomen kansalaiset ja maassamme vakinaisesti asuvat muun maankansalaiset, jotka ovat asuneet Suomessa yhtäjaksoisesti viimeiset kolmekuukautta ja jotka ovat STL:n jäsenseuran jäseniä.

Naiseteivät saa osallistua miesten sarjatennikseen.

Sarjasta luopuminen
Jos seura ei ole ilmoittanut sarjapaikasta luopumisestaan 15.8.2014 mennessä jahaluaa siitä vielä luopua, sen on  maksettava luopumissakko, joka on Tennisliigassa170 ? ja muilla tasoilla 140 ?.

Sarjamaksu
Sarjamaksut ovat Tennisliigassa 340 ?  jadivisioonissa 70 ?.

Pelaajajärjestys
Pelaajajärjestys joukkueessamääräytyy voimassa olevan tasoluettelon mukaan. Seuraavat tasoluettelotilmestyvät 9.9.2014 ja vuodenvaihteessa 2015.Joukkueiden on syytä tarkistaa mahdollisesti muuttuneet pelaajajärjestykset uusientasoluetteloiden ilmestyessä. Mikäli joukkueessanne pelaa pelaaja, jolla ei olepitkään aikaan otteluita, tulee taso tarkistaa Tennisliitosta.

Säännöt
Päivitetyt kilpailumääräykset julkaistaansyyskuun 2014 loppupuolella Ässässä. Tarkistattehan vielä sieltä sarjatenniksensäännöt. Sääntöihin ei ole tulossa muita suuria muutoksia kuin seuraava: entiseen tapaan kukin pelaaja saa pelata vain siinäsarjajoukkueessa, jossa aloittaa sarjakauden. Tälle kaudelle on tehty tähänmääräykseen kuitenkin yksi poikkeus: alemman sarjatason pelaaja voi pelata myösTennisliigassa, mutta pelattuaan kolme liigan kaksin- tai nelinpeliä, hän eivoi pelata enää muun sarjatason joukkueessa. Tennisliigan samassa ottelussapelatut kaksin- ja nelinpeli lasketaan yhdeksi otteluksi.
Kunkin liigajoukkueen tulee nimetä kaksi (miesten liigassa ei-ulkomaista) pelaajaa, jotka pelaavat vain liigassa eivätkä saapelata muilla sarjatasoilla. Näiden pelaajien tulee olla rankingissa seuransakaksi parasta pelaajaa. Tennisliitto voi painavasta syystä sallia myös muidenkuin rankingissa parhaiden pelaajien nimeämisen.

Tulokset
Tulokset tallennetaan seuran tunnuksilla Ässä-tulospalveluohjelmaan viimeistään ottelua seuraavana päivänä.
Tuloksia eisiis lähetetä liittoon.

Luovutus
Jos yksittäinenottelu keskeytetään pelaajan loukkaantumisen tai muun syyn takia, tämä otetaanhuomioon sarjataulukossa siten kuin ottelu olisi pelattu loppuun (esim.tilanteessa 4-2 luovutus tilastoidaan 6-2,6-0).

Jos joukkueluovuttaa yksittäisen sarjaottelun, on siitä ilmoitettava kirjallisestivastustajalle, jolloin ottelu tuomitaan luovuttaneen tappioksi naisissa 0-3 jamiehissä 0-4. Jos toinen joukkue jättää saapumatta pelipaikalle otteluohjelmaanmerkittynä ajankohtana, eikä ilmoita siitä vastustajalle, tuomitaan joukkueluovuttaneeksi (kuten edellä).

Jos joukkueluovuttaa (tai tuomitaan luovuttaneeksi) kokonaisen sarjaottelun, seuraa siitäjoukkueelle sakkomaksu seuraavasti:

I divisioona100 ? / pelaamaton sarjaottelu
Muut sarjatasot 100 ? / pelaamaton sarjaottelu

Seura ei voiosallistua seuraavalle sarjatenniskaudelle millään joukkueella, mikäli sillä onhoitamattomia sakkomaksuja.

Mikäliyksittäinen sarjaottelu on pelaamatta kun sarjakausi päättyy, eikä voidatodeta, kumpi joukkueista on syyllinen pelaamattomuuteen, tuomitaan ottelumitätöidyksi (0-0), eikä kumpikaan joukkue saa siitä pisteitä. Tällöinmolemmille joukkueille tuomitaan sakkomaksu edellisen kohdan mukaisesti.

Mikälijoukkueella on sarjakauden loppuessa pelaamatta kaksi kokonaista sarjaotteluatai enemmän, seuraa siitä putoaminen alemmalle sarjatasolle. Tämä ei poissuljemuiden putoamista lohkosta.

 

Lisätietoja antaa sähköpostitse harri.heliovaara@tennis.fi

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Laine jatkoon Antalyassa… →