Sisäpelikauden 2012-13 sarjatennis käynnistyy

5.9.2012  |  12:16

 

Sisäpelikauden 2012-13 sarjaohjelmat ja -taulukot on julkaistu osoitteesta
http://www.tennisassa.fi

Toivomme mahdollisista tulosten siirrossa tulleista virheistä ilmoitettavan osoitteen raisa.tornroos@tennis.fi

Sarjamuoto
Sarjatenniksen sääntöjen mukaan sisäpelikausi pelataan yksinkertaisena sarjana. Yksittäisiä lohkoja saatetaan pelata kaksinkertaisena lohkojen pienuudesta johtuen. SM-liigan lisäksi miesten alemmat sarjat on jaettu I-IV -divisiooniin.
Naiset pelaavat SM-liigan lisäksi I- ja II -divisioonat.

Peliaika
Otteluiden tulee olla pelattuina 28.2.2013 mennessä!

Ottelut
Miesten sarjatenniksessä sarjaottelu koostuu neljästä ottelusta, kolmesta kaksinpelistä ja yhdestä nelinpelistä. Play-offs -otteluissa tilanteessa 2-2 pelataan ylimääräinen, ratkaiseva nelinpeli.
Naisten sarjaottelu koostuu kahdesta kaksinpelistä ja yhdestä nelinpelistä.

Sarjapelien ajankohdista sopiminen (HUOM!)

Kotijoukkueilla oli mahdollisuus muuttaa liiton merkitsemät pelipäivät 31.8.2012 mennessä Ässään. Seuroja on tästä elokuussa informoitu. Vierasjoukkueet voivat  1.-25.9 välisenä aikana  ilmoittaa vastustajalle niille sopimattomista ajankohdista. Tällöin joukkueet pyrkivät yhdessä sopimaan uuden ajankohdan, joka kirjataan Ässään.
Kotijoukkueiden tuli kirjata Ässään 31.8 mennessä ottelun alkamisaika sekä pelipaikka. Jos ottelupäivää vaihdetaan 1-25.9. aikavälillä, on samalla myös päivitettävä ottelun alkamisaika.
26.9.2012 alkaen Ässässä olevia pelipäiviä voi muuttaa ainoastaan vastustajan suostumuksella. Muutoksista tulee ilmoittaa sähköpostitse Tennisliittoon osoitteeseen raisa.tornroos@tennis.fi.

Kaikki ottelut tulee pelata kauden loppuun mennessä.  Mikäli joukkueet eivät pääse ottelusiirrosta yksimielisyyteen, STL:n kilpailupäällikkö määrää ottelulle ajankohdan, joka voi olla alkuperäinen tai uusi päivämäärä.


Sarjataso

Joukkueiden pelaaminen eri sarjatasoilla määräytyy edellisen vuoden sarjan perusteella.

Nousut, putoamiset ja niihin liittyvät karsinnat

Miesten SM-liigan kaksi viimeistä joukkuetta karsii I divisioonan lohkovoittajien kanssa paikasta SM-liigaan.
Miesten I divisioonan lohkon viimeiset joukkueet putoavat suoraan II divisioonaan.
Miesten II divisioonan lohkovoittajat nousevat suoraan I divisioonaan.
Miesten II divisioonan lohkojen viimeiset joukkueet putoavat suoraan III divisioonaan.
Miesten III divisioonan lohkovoittajat pelaavat yhden ottelun toista III divisioonan lohkon voittajaa vastaan neljästä II divisioonan paikasta.
Miesten III divisioonan lohkojen viimeiset joukkueet putoavat suoraan IV divisioonan.
Miesten IV divisioonassa suhteellisesti (joukkueen pisteet jaettuna ottelumäärällä) viisi (5) parasta lohkovoittajaa nousee suoraan III divisioonaan ja loput kuusi (6) lohkovoittajaa pelaavat toista lohkovoittajaa vastaan yhden ottelun, josta voittaja nousee III divisioonaan.

Naisten SM liigan kaksi viimeistä joukkuetta karsii I divisioonan lohkovoittajien kanssa paikasta SM-liigaan.
Naisten I divisioonan lohkojen viimeiset putoavat II divisioonaan.
Naisten II divisioonan kolme lohkovoittajaa pelaa kaikki kaikkia vastaan; kaksi parasta nousee I divisioonaan.

Nousukarsinnat pelataan 22-24.3.2013. Seurat sopivat itse pelipaikan, mutta mikäli sopimukseen ei päästä, Tennisliiton kilpailupäällikkö arpoo pelipaikan.

Osanotto

Osanotto-oikeus on kaikilla STL:n jäsenseuroilla.

Ilman STL:n antamaa tasoa pelaaja ei voi osallistua sarjatennikseen. Mikäli joukkueen jollakin pelaajalla ei ole STL:n hyväksymää tasoa, STL määrää pelaajan tason seuran tai pelaajan anomuksesta.

Jokaisella pelaajalla tulee olla K-jäsenyys maksettuna. Saman pelikauden aikana pelaaja voi edustaa vain yhtä seuraa. Seurasiirrot on tehtävä STL:n edustusmääräysten mukaisesti. Sarjatennikseen voivat osallistua Suomen kansalaiset ja maassamme vakinaisesti asuvat muun maan kansalaiset, jotka ovat STL:n jäsenseuran jäseniä.

Naiset eivät saa osallistua miesten sarjatennikseen.

Sarjasta luopuminen
Jos seura ei ole ilmoittanut sarjapaikasta luopumisestaan 15.8.2012 mennessä ja haluaa siitä vielä luopua, sen on  maksettava luopumissakko, joka on SM-liigassa 170 € ja muilla tasoilla 140 €.

Sarjamaksu
Sarjamaksut ovat  miesten SM-liigassa 340 €, naisten SM-liigassa 340 € ja divisioonissa 70 €.

Taso
Tasoluettelo julkaistaan syyskuun alussa 2012. Pelaajan, joka ei ole luettelossa, tulee anoa tasoaan liitosta. Pelaajajärjestys muodostuu viimeisimmän tasoluettelon mukaan. Joukkueiden on huomioitava, että vuoden 2013 alussa ilmestyy uusi tasoluettelo, joka määrittää uudet tasot.

Säännöt
Sarjatenniksen säännöt ovat luettavissa klikkaamalla alla olevaa linkkiä

Sarjaohjelmat
Julkaistaan Ässässä, http://www.tennisassa.fi/

Tulokset
Tulokset tallennetaan seuran tunnuksilla Ässä-tulospalveluohjelmaan viimeistään ottelua seuraavana päivänä. Tuloksia ei siis lähetetä liittoon.

Lisätietoja
Tarvittaessa puh. (09) 3481 2564 tai sähköpostilla raisa.tornroos@tennis.fi

 

 

   

Jaa:

Seuraava uutinen: Porvoon Verkkopalloseurasta tenniksen… →