Sinivalkoista tennisherkkua New Yorkista – ennakko 36/17

4.9.2017  |  07:30

Henri Kontinen ja Emil Ruusuvuori tarjoilevat sinivalkoista tennisherkkua tällä viikolla US Openissa. Kuva: Heidi Koivunen.

Alkavan tennisviikon ehdoton kohokohta on New Yorkissa ratkaisuotteluihin huipentuva US Open. Ja mikä mainiointa, kauden viimeisen Grand Slam -turnauksen toisella viikolla mukana on myös kaksi suomalaista. Sinivalkoista tennistaituruutta on tämän lisäksi tarjolla eri puolilla Eurooppaa.

Yhdysvaltain avoimissa kauden toista Grand Slam -titteliään tavoittelevat Henri Kontinen ja John Peers ovat New Yorkissa pelanneet, kuten maailman ykkösparilta odottaa sopiikin. Nelinpelin ATP-rankingin kärkipaikkoja miehittävä suomalais-australialainen kaksikko ei ole tähän mennessä pelaamissaan kahdessa ottelussa antanut vastustajilleen erääkään.

Ykköseksi sijoitetut Kontinen ja Peers saavat kolmannella kierroksella vastaansa Kolumbian Juan Sebastián Cabalin ja Argentiinan Leonardo Mayerin. Ottelu on ohjelmassa maanantain toisena kamppailuna Grandstand-kentällä ja alkaa aikaisintaan kello 19.30 Suomen aikaa.

Kontinen osallistui US Openissa myös sekanelinpeliin yhdessä Wimbledonista tutun parinsa, Ison-Britannian Heather Watsonin kanssa, mutta kaksikon tie tyssäsi tällä kertaa tappioon ensimmäisellä kierroksella.

Emil Ruusuvuori poikien kaksin- ja nelinpelissä US Openissa

Flushing Meadowsin kovilla kentillä nähdään alkavalla viikolla myös Porsche Junior Team Finlandin Emil Ruusuvuori, joka osallistuu uransa ensimmäiseen US Openiin poikien sarjassa. Kauden kaikissa aiemmissakin Grand Slam -turnauksissa pelannut Ruusuvuori, 18, on mukana sekä kaksin- että nelinpelissä.

Kaksinpelin ensimmäisellä kierroksella suomalainen ottaa mittaa Yhdysvaltain Govind Nandasta, joka selvitti tiensä pääsarjaan karsintojen kautta. Ottelu on maanantain toinen kentällä 13, jonka ensimmäisen kamppailun on määrä alkaa kello 18 Suomen aikaa.

Ruusuvuorella on tänään kahden ottelun päivä, sillä hänen turnauksensa alkaa maanantaina myös nelinpelin osalta. Ruusuvuori ja hänen parinaan pelaava Irlannin Simon Carr kohtaavat avausottelussaan Yhdysvaltain Brian Cernochin ja Andrew Fentyn. Koitos käydään päivän neljäntenä otteluna kentällä 13, joten se on ohjelmassa myöhään maanantai-iltana Suomen aikaa.

US Open, 28.8.-10.9.2017, New York

Livescore

Patrik Niklas-Salminen pelaa ITF-turnauksessa Belgiassa

Suomen miesten maajoukkueen eli Cinia Davis Cup Team Finlandin vakiopelaajiin kuuluva Patrik Niklas-Salminen on mukana tällä viikolla Belgian Middelkerkessä pelattavassa 15 000 dollarin ITF-turnauksessa.

Kaksinpelin maailmanlistalla tällä hetkellä sijalla 1005 olevan Niklas-Salmisen, 20, vastustaja massalla pelattavan kilpailun ensimmäisellä kierroksella on Alankomaiden Michiel De Krom (ATP-817). Kamppailu ei ole maanantain ohjelmassa, joten se pelattaneen tiistaina.

Niklas-Salminen osallistuu Belgiassa myös nelinpeliin, jossa hänen parinaan pelaa Ison-Britannian Billy Harris. Kaaviossa neljänneksi sijoitettu kaksikko kohtaa avauskierroksella Belgian Benjamin Dhoen ja Meksikon Eduardo Peralta-Tellon. Ottelu on ohjelmassa tänään maanantaina.

ITF Futures, 15 000 $, Middelkerke

Livescore

Oona Orpana menestysjahdissa Serbiassa

Erinomaista kautta pelaava Oona Orpana kilpailee alkavalla viikolla Serbiassa. Suomalaislupaus tavoittelee menestystä Novi Sadissa käytävässä turnauksessa, joka on massalla pelattava ITF Juniors -kiertueen 2. kategorian kilpailu.

Porsche Junior Team Finlandin 18-vuotiaiden huippuryhmään kuuluva Orpana, 16, on sijoitettu kaksinpelin kaavion neljänneksi ja saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Sveitsin Joanne Zugerin. Ottelu on ohjelmassa maanantaina aikaisintaan kello 12.30 Suomen aikaa.

19th Serbia Junior Open Novi Sad 2017 -turnauksen sivut

Neljä suomalaista mukana Latvian ITF Juniors -kilpailussa

Liepajan satamakaupungissa Latviassa pelataan tällä viikolla Venden Cup Liepaja 2017 -turnaus, jossa nähdään runsaasti suomalaisväriä. Massalla miteltävässä 5. kategorian ITF Juniors -sarjan kilpailussa ovat pojista mukana Roni Hietaranta ja Anttoni Kinnunen. Tyttöjen sarjassa puolestaan pelaavat Cecilia Johansén ja Peppi Ramstedt.

Ainakin Hietaranta, Johansén ja Ramstedt aloittavat ottelunsa turnauksessa maanantaina. Hietarannan avausvastustaja on villillä kortilla pääsarjaan päässyt Latvian Renars Grodskis. Tyttöjen puolella Ramstedt haastaa kolmanneksi sijoitetun Latvian Patricija Spakan ja Johansénin vastustajaksi tulee nelossijoitettu Viron Saara Orav.

Venden Cup Liepaja 2017 -kilpailun sivut

Jaa:

Seuraava uutinen: Kontinen ja Peers… →