Serbia voitti Davis Cupin ensimmäisen kerran

5.12.2010  |  20:00

Viktor Troickista tuli serbialaisten sankari, kun tämä ratkaisi Davis Cupin vuoden 2010 finaaliottelun Ranskaa vastaan lyömällä viidennessä, ratkaisevassa ottelussa Michael Llodran 62 62 63 Belgradissa.
Serbia tavoitteli maan ensimmäistä Davis Cupin voittoa. Sen 3-2 voittamalla Ranskalla cup-voittoja on jo yhdeksän.
Vuonna 1900 käynnistyneen Davis Cupin historiassa Serbia on vasta 13.maa, joka vie Dwight Davis lahjoittaman hopeisen punssimaljan.
Ensimmäisenä päivänä maitten ykköset voittivat vastustajan kakkosen: Ranskan Gael Monfils voitti Janko Tipsarevicin ja Serbian Novak Djokovic Gilles Simonin, kumpikin suoraan kolmessa erässä.
Lauantaina Ranskan nelinpelipari Arnaud Clement/Michael Llodra nousi kahden erän tappioasemasta voittoon Serbian Nenad Zimonjicista (ATP 4p-ranking 3) ja Viktor Troickista.
Sunnuntaina serbit ratkaisivat cupin voiton suorilla kolmen erän voitoilla ranskalaisista. Ensin Novak Djokovic voitti Gael Monfilsin ja sitten Viktor Troicki Michael Llodran.