Seniorien SM-kisat käynnissä Talissa

27.2.2006  |  15:35

Naisten kaksinpelin mestaruudet jo ratkottu

Sisäpelikauden ensimmäinen osa seniorien SM-kisoista on käynnissä Talin tenniskeskuksessa Helsingissä. Naisten kaksinpelien mitalit on ratkottu ja jaettu, miesten luokissa pelataan alkuviikosta välieriä ja loppuotteluita.
Naisten 40v mestaruuden otti sijoittamaton TaTen Lisbet Söderman, joka finaalissa kukisti kakkoseksi sijoitetun LTK:n Annika Sajalinnan 7-5, 6-3. Välierissä Sajalinna voitti TaTen Sini Saukkosen ja Söderman Smashin Johanna Leppäsen, joka yllätti puolivälierissä ykköseksi sijoitetun HVS:n Kristina Achte-Jämsenin. Ikäluokan nelinpelissä Sajalinna ja Margit Backlund voittivat nelinpelin finaalissa Achte-Jämsenin ja Södermanin 7-6, 6-1. Sekanelinpelin mestaruudella Södermanista tuli tuplamestari. Parina oli Matti Laamanen, ja finaalissa kukistuivat Anne Happonen ja HVS:n Ralf Forsén.
Naiset 50v finaali käytiin kärkisijoitettujen kesken. Kakkoseksi sijoitettu HTC:n Ritva Kurki kukisti siinä ykkössijoitetun HVS:n Leena Rannan 6-3, 3-6, 6-2. Välierissä Ranta kukisti HyTS:n Outi Mattilan, Kurki kisoissa urakoineen TaTen Sini Saukkosen. Margit Backlundista tuli tuplamestari, sillä hän voitti myös tämän ikäluokan nelinpelin parinaan HVS:n Leena Ranta. Finaalissa kukistuivat Marja Ikonen ja Ritva Kurki 7-5, 6-4. Ranta otti toisen mestaruuden ETS:n Roger Strömbergin kanssa sekanelinpelissä, finaalissa kukistuivat Erja Saraste ja Matti Timonen 6-4, 6-2.
RVS:n Marja-Liisa hallitsi naiset 60v. ikäluokkaa mielin määrin ja nappasi kolme mestaruutta. Kaksinpelissä hän hävisi pelaamissaan kolmessa ottelussa ainoastaan neljä peliä. Välierissä hän kukisti V-P:n Paula Mannisen 6-1, 6-1 ja finaalissa LTC-33:n Sirkka Mäkitaipaleen 6-0, 6-1. Mäkitaipale pudotti välierissä kakkoseksi sijoitetun ETS:n Aune Tuomaisen kolmessa erässä. Hedman ja Riina Kunnas voittivat myös nelinpelin kukistamalla finaalissa Riitta Korhosen ja Terttu Kupilan. Sekanelinpelin mestaruuden Hedman vei parinaan HVS:n Kalevi Lammi. Finaalissa Terttu Kupila ja Martti Hatakka hävisivät 1-6, 0-6.
Irja Rainnosta tuli tuplamestari. Hän voitti naiset 70v sisäkenttien kaksinpelimestaruuden kukistamalla loppuottelussa ykköseksi sijoitetun TVS:n Taina Majaniemen 6-4, 6-4. Välierissä Rainto kukisti kakkoseksi sijoitetun VarTen Kristin Jämsenin 6-1, 6-3. Majaniemi voitti mestaruuden ikäluokan nelinpelissä parinaan Eeva Jakonen. Finaalissa kukistuivat Sirkka Kolppanen ja Terttu Torkkeli 6-0, 6-1. Ikäluokan sekanelinpelissä Rainto otti toisen mestaruutensa parinaan Jorma Kangas. Finaalissa kukistui kakkossijoitettu pari Kristin Jämsen VarTe/Leo Lindblad HVS 7-5, 6-1.