SEB JGP-sääntöihin muutos

12.4.2012  |  09:06

SEB JGP-sääntöihin muutos

Hallituksen päätöksellä 10-vuotiaiden SEB JGP-sääntöihin tehdään muutos. 10-vuotiaat pelaavat ottelunsa normaalisti, mutta mahdollinen kolmas erä pelataan ottelutie-breakina (10 pisteeseen asti). Jatkosarjassa ottelut pelataan 2-2 tilanteesta erä loppuun ja mahdollinen kolmas erä ottelutie-breakina 10 pisteeseen.

Peruste tähän on, että vanhoilla säännöillä, jossa 10-vuotiaat pelaavat ottelun 2-2 tilanteesta eteenpäin ja jatkosarjassa kaksi 10 pisteen tie-breakerää ovat yksinkertaisesti liian lyhyitä.

Otteluita lyhennettiin täksi vuodeksi, koska epäiltiin vihreiden pallojen aiheuttavan otteluiden luontaista pidentymistä. Tätä ei ole kuitenkaan tapahtunut, vaan pallojen helpompi hallittavuus on jopa korostunut tasoeroja ja täten ottelut ovat lyhentyneet.

Sääntömuutos astuu voimaan välittömästi ja sitä noudatetaan seuraavassa 10-vuotiaiden SEB JGP-osakilpailussa, joka pelataan 4.-10.6. Hangossa, jossa kilpaillaan kaikissa ikäluokissa, sekä luonnollisesti loppuvuoden SEB JGP-kilpailuissa. Vuoden 2012 SEB JGP kilpailunjohtajia on informoitu sääntöuudistuksesta.

Jaa:

Seuraava uutinen: Hyöty/Leivo -parille finaalitappio… →