Sata-Tennis ja HVS Norpe Tennisliigan mestarit

25.3.2017  |  20:27

 

Norpe Tennisliigan kauden 2016-2017 tuoreet Suomen mestarit ovat miehissä Sata-Tennis ja naisissa HVS-Tennis. Hopealle sijoittuivat miehissä HVS-Tennis ja naisissa Smash-Tennis.

Tilanne oli kaksinpelien jälkeen Satalle 2-1, kun Satan Eero Vasa voitti Ville Tuovisen ja Otto Virtanen Mikael Martikaisen. HVS:n Kenneth Raisma voitti puolestaan ykköspelaajien ottelussa Harri Heliövaaran 5-7, 3-6.

Ratkaisu siirtyi näin nelinpeliin, jossa Heliövaara ja Vasa voittivat suoraan kahdessa erässä HVS:n Tuovisen ja Martikaisen 6-1, 6-1.

– Tämä voitto oli kruunu projektille, joka alkoi Sata-Tenniksen puheenjohtajuuteni alussa. Silloin loimme tavoitteeksi herättää edustusjoukkueemme henkiin. Ensin onnistuimme nostamaan sen kakkosdivisioonasta ykköseen, ja sieltä toissa vuonna Tennisliigaan, Sata-Tenniksen kapteeni Roope Kailaheimo sanoo. 

Satan joukkueen sydän on pysynyt koko kauden samana. Finaalissa pelanneen nelikon lisäksi joukkuetta ovat kauden aikana vahvistaneet Ilja Orre ja Olli Penttilä. 

– On upeaa, miten vahvasti lainapelaajamme Eero ja Otto sitoutuivat joukkueeseen, vaikka eivät saaneet matseistä penniäkään. Se kertoo juuri siitä, että pelasimme kaikki joukkueelle, Kailaheimo jatkaa.

HVS ei saanut parasta miehitystään lauantaina kentälle, sillä muun muassa Patrik Niklas-SalminenEmil Ruusuvuori ja Patrick Kaukovalta olivat kilpailumatkojen tai loukkantumisen vuoksi sivussa.

Naisten Suomen mestaruus ratkesi jo kaksinpeleissä, kun HVS:n Oona Orpana voitti ensin Smashin Kristina Parviaisen 6-0, 6-1 ja sen jälkeen Sabrina Santamaria käänsi tiukan ottelun Piia Suomalaista vastaan voitokseen 2-6, 7-6, 10-7. Suomalainen taisteli hienosti, ja ratkaisu oli venyä nelinpeleihin myös naisissa.

– Olin ennen ottelun alkua jännittynyt, mutta kentällä ollessa se helpotti. Peli kulki koko ajan hyvin, Orpana kommentoi.

– Olen todella onnellinen siitä, että voitimme, sillä meillä on ollut mahtava yhteishenki koko kauden. Olemme olleet joukkue isolla j:llä. On ollut todella hauskaa toimia kapteenina ja valmentajana, HVS:n kapteeni Emma Laine kertoi.

– Emma on loistava valmentaja. Hän antoi ottelun aikana hyviä vinkkejä, jotka auttoivat minua paljon, Santamaria kiitteli.

 

Loppuottelu, miehet:

 

Harri Heliövaara – Kenneth Raisma 5-7, 3-6 

Eero Vasa – Ville Tuovinen 6-1, 6-4 

Otto Virtanen – Mikael Martikainen 6-4, 4-2

Harri HeliövaaraEero Vasa – Ville TuovinenMikael Martikainen 6-1, 6-1 

Roope KailaheimoOtto Virtanen – Kenneth RaismaTuomo Ojala 3 – 4 (loppuotteluvoitto ratkesi toisen nelinpelin myötä)

 

Loppuottelu, naiset:

 

Piia Suomalainen – Sabrina Santamaria 6-2, 6-7, 7-10

Kristina Parviainen – Oona Orpana 0-6, 1-6

Jaa:

Seuraava uutinen: Henri Kontinen tekemässä… →