Sarjatennis

13.6.2017  |  13:01

Tervetuloa sarjatennis-sivulle! Sarjatennis on seurajoukkueiden välinen kilpailuformaatti, sarjatennistä pelataan naisissa neljällä ja miehissä kuudella eri tasolla. Sarjatenniskausi jakautuu sisä- ja ulkokauteen. Tutustu sivunavigaation kautta sisä- ja ulkokauden tarkempiin tietoihin.

INFOA SARJATENNIKSESTÄ

Sarjaohjelmat ja -taulukot löytyvät TennisÄssästä. Kohdasta sarjatennis (valitse oikea sarja) – löytyy kauden kaaviot. Kaavioiden alta pystyy valitsemaan oikean divisioonan ja löytämään joukkueen otteluparit. Sarjaotteluihin ei ole merkitty pelipäiviä. Kilpailutoimikunta suosittelee ottamaan nopeasti kauden alussa yhteyttä vastustajan kapteeniin ja sopimaan ottelulle pelipäivän. Kilpailutoimikunta suosittelee käyttämään sarjatennikselle varattuja viikonloppuja. Kun aika on sovittu, kirjaa kotijoukkue sen heti Ässään. Joukkueiden yhteyshenkilöt löytyvät klikkaamalla vastustajajoukkueen nimeä. Tarkistathan, että joukkueesi tiedot ovat ajan tasalla. Sarjakapteenit voivat muuttaa joukkueen tietoja myös itse.

SARJAMUOTO

Tennisliigan lisäksi miesten alemmat sarjat on jaettu I-V -divisiooniin. Naiset pelaavat Tennisliigan lisäksi I- III -divisioonat. Sarjatenniksen sääntöjen mukaan sisäpelikausi pelataan yksinkertaisena sarjana.

OTTELUT

Miesten sarjatenniksessä sarjaottelu koostuu neljästä ottelusta, kolmesta kaksinpelistä ja yhdestä nelinpelistä. Poikkeuksena miesten 4- ja 5-divisioonat joissa pelataan kaksi 2-peliä ja yksi 4-peli. 5.divisioona ottelut pelataan lähtökohtaisesti kilpailumääräysten mukaisina aikapelinä elleivät molemmat joukkueet yhteisymmärryksessä sovi ilman aikarajoitetta pelaamisesta ennen otteluiden alkua.  Playoffs-otteluissa tilanteessa 2-2 pelataan ylimääräinen, ratkaiseva nelinpeli.
Naisten sarjaottelu koostuu kahdesta kaksinpelistä ja yhdestä nelinpelistä. 3. divisioona ottelut pelataan lähtökohtaisesti kilpailumääräysten mukaisina aikapelinä elleivät molemmat joukkueet yhteisymmärryksessä sovi ilman aikarajoitetta pelaamisesta ennen otteluiden alkua. HUOM! Sarjatenniksessä mahdollinen kolmas erä pelataan kaikissa otteluissa pitkänä tie breakkina 10:een pisteeseen.

SARJAPELIEN AJANKOHDISTA SOPIMINEN

Sarjaotteluihin ei ole merkitty pelipäiviä naisten 3.divisioonassa ja miesten 3.-5.divisioonissa. Kilpailutoimikunta suosittelee ottamaan nopeasti kauden alussa yhteyttä vastustajan kapteeniin ja sopimaan ottelulle pelipäivän. Kilpailutoimikunta suosittelee käyttämään sarjatennikselle varattuja viikonloppuja. Kun aika on sovittu, kirjaa kotijoukkue sen heti Ässään. Tennisliigassa sekä 1 joukkueille on määritetty otteluviikonloput, joiden puitteissa ottelut tulee pelata.

YHTEYSHENKILÖT

Seurojen ja joukkueiden tulee tarkistaa, että joukkueella on merkittynä Ässään ainakin yksi yhteyshenkilö ja hänelle puhelinnumero sekä sähköpostiosoite. Sarjakapteenit voivat muuttaa joukkueen tietoja myös itse.

SARJATASO

Joukkueiden pelaaminen eri sarjatasoilla määräytyy lähtökohtaisesti edellisen vuoden sarjan perusteella. Sarjatenniksen uudistuksen myötä alimmille divisioonatasoille on asetettu tasorajat:  Naisten 3- ja miesten 5-divisioonissa saavat pelata korkeintaan D-luokan pelaajat  Miesten 4-divisioonassa saavat pelata korkeintaan B-luokan pelaajat  Mikäli joukkueessa on joukkueen nykyistä divisioonatasoa korkeammalla olevia pelaajia, on joukkue voinut hakea sarjatennissääntöjen mukaisesti paikkaa ylemmästä divisioonasta.

NOUSUT, PUTOAMISET JA KARSINNAT

Ajankohtaiset tiedot löytyvät Tennisässästä, sarjatennis-välilehdeltä. Divisioonakohtaiset nousut ja putoamiset päivitetään kauden alussa sarjatenniksen sisä- ja ulkokausien välilehdille tennis.fi -sivustolle.

OSALLISTUMINEN

Osanotto-oikeus on kaikilla STL:n jäsenseuroilla. Ilman STL:n antamaa tasoa pelaaja ei voi osallistua sarjatennikseen. Mikäli joukkueen jollakin pelaajalla ei ole STL:n hyväksymää tasoa, STL määrää pelaajan tason seuran tai pelaajan anomuksesta.  Saman pelikauden aikana pelaaja voi edustaa vain yhtä seuraa, mutta useammassa joukkueessa seuran sisällä pelaaminen on mahdollista huomioiden tasorajat sekä kilpailumääräyksissä mainitut poikkeukset. Sarjatenniksen pelaaminen edellyttää STL:n jäsenseuran jäsenyyttä sekä kilpailulisenssin maksamista. Katsottehan siis, että pelivuoden kilpailulisenssi on maksettu ennen ensimmäistä sarjatennisottelua. Lisenssi on voimassa kalenterivuoden, joten esimerkiksi vuoden 2024 puolella pelattavissa otteluissa vaaditaan vuoden 2024 kilpailulisenssi. Seurasiirrot on tehtävä STL:n edustusmääräysten mukaisesti.  Naiset eivät saa osallistua miesten sarjatennikseen.

SARJAAN ILMOITTAUTUMINEN

Seuran tulee ilmoittaa kaikki joukkueet sarjatennikseen ennen kauden ilmoittautumisen päättymistä. Ilmoittautumisen yhteydessä seura vahvistaa edellisen kauden joukkueet, ilmoittaa uudet joukkueet mukaan sarjaan tai merkitsee edellisen kauden joukkueet vetäytyneeksi. Ilmoittautuminen tapahtuu TennisÄssässä.

PELAAJAJÄRJESTYS

Pelaajajärjestys joukkueessa määräytyy voimassa olevan tasoluettelon mukaan. Tarkistattehan joukkueenne mahdollisesti muuttuneen pelaajajärjestyksen uusien tasoluetteloiden ilmestyessä. HUOM! Mikäli joukkueessanne pelaa pelaaja, jolla ei ole pitkään aikaan otteluita, tulee taso tarkistaa Tennisliitosta.

SÄÄNNÖT

Tutustu kilpailumääräyksiin täältä.

TULOKSET

Tulokset tallennetaan kapteenin omilla TennisÄssä-tunnuksilla tulospalveluohjelmaan viimeistään ottelua seuraavana päivänä. Tuloksia ei siis lähetetä liittoon. Mikäli tunnuksillasi ei ole oikeutta peliajan tai tuloksen tallentamiseen, ota yhteyttä tennisliittoon toimisto@tennis.fi. Joukkue saa jokaisesta voitetusta ottelusta pisteen.

Jaa:

Seuraava uutinen: Aloita kilpailemaan… →

Sarjatennis

28.7.2009  |  11:00

2.8. asti aikaa pelata sarjaotteluita

Kesä etenee ja sarjatenniksessä lähestyvät nousukarsinnat. Sarjatenniksen perussarja tulee olla pelattuna 2.8. mennessä, eli tulokset otteluista tulee olla ÄSSÄssä viimeistään maanantaina 3.8. Elokuussa pelataan nousukarsinnat, sekä miesten ja naisten SM-liigat sekä I-divisioonat, jotka pelataan keskitetysti 14.-16.8.

Monilla paikkakunnilla sisäkausi pyörähtää käyntiin syyskuun alussa, joten nousukarsinnat tulee pelata ennen syyskuuta.

Mikäli joukkue ei kykene pelaamaan sarjaotteluita 2.8. mennessä, voidaan joukkueelle langettaa laiminlyöntisakko ja jopa sulkea sarjasta.

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomalaisnaisille tappioita Tampereella… →