SARJATENNIS (yleinen) SISÄKAUSI 2016-2017 – nousut ja putoamiset

1.3.2017  |  11:23


NOUSUKARSINNAT PELATAAN:

17.-19.3.2017

KARSINNAT KUN KAKSI JOUKKUETTA VASTAKKAIN:

Karsintoihin osallistuvat joukkueet sopivat keskenään pelipaikan. Nousukarsintoihin osallistuvat joukkueet jakavat kenttä- ja pallokulut. Joukkueet voivat sopia kulujen jaosta myös toisin. Pelipaikat ja ajat tulee ilmoittaa Tennisliittoon (raisa.tornroos@tennis.fi) viimeistään 9.3.2017. Mikäli ilmoitusta ei ole tullut tai joukkueet eivät ole päässeet asiasta sopuun, arvotaan pelipaikka ja määritellään peliaika Tennisliiton toimistolla pe 10.3.2017. 

Osa karsintapareista on jo sopinut pelipaikan tai se on arvottu. Näiden joukkueiden ei luonnollisestikaan tarvitse enää ilmoittaa pelipaikkaa. Näissä pareissa kotijoukkue on merkitty tummennetulla.

 

KARSINNAT KUN NOUSUSTA PELAAVAT VASTAKKAIN KOLME JOUKKUETTA (nousukarsinta miesten 1-divisioonaan):

Karsinnassa pelataan kolme 2-peliä ja yksi 4-peli. Kaikki joukkueet pelaavat vastakkain. Kummastakin karsintaryhmästä paras joukkue pelaa 1-divisioonassa sisäkaudella 2017-2018.

Karsintaan osallistuvat joukkueet voivat ilmoittaa allekirjoittaneelle halukkuudesta järjestää keskitetty karsinta. Viimeistään ilmoitus tulee tehdä 6.3.2017. Ilmoituksesta tulee ilmetä käytössä olevien kenttien määrä, alustava aikatauluehdotus, kenttien ja pallojen hinta. Kulut jaetaan osallistuvien joukkueiden kesken (kentät ja pallot). Järjestelyoikeus myönnetään ensisijaisesti tarjousten perusteella. 

Ottelu voi siis päättyä joukkueiden kesken 2-2. Tasapisteissä paremmuus määräytyy seuraavasti: Jos useampi kuin yksi joukkue on samassa pistemäärässä, ratkaisee voitettujen ja hävittyjen erien erotus. Jos tämä on tasan, on voitettujen ja hävittyjen pelien erotus määräävä. Jos vielä pelierotuskin on tasan, pelataan uusintaottelu puolueettomalla kentällä. 

Mikäli nousijajoukkueet ovat selvillä ennen sunnuntaita, ei sunnuntaille merkittyjä otteluita tarvitse pelata.

Tähän karsintaan osallistuville joukkueille on lähetetty myös erillinen viesti.

TENNISLIIGAN KARSINTA (mukana neljä joukkuetta sekä miehissä että naisissa):

Miesten ja naisten Tennisliigan kaksi viimeistä joukkuetta karsii I-divisioonan lohkovoittajien kanssa paikasta Tennisliigaan. Joukkueet pelaavat kaikki kaikkia vastaan, ja kaksi parasta joukkuetta pelaavat sisäkaudella 2017-2018 Tennisliigassa. 

Karsinnoissa pelataan miehissä kolme 2-peliä ja yksi 4-peli, naisissa kaksi 2-peliä ja yksi 4-peli. Miehissä ottelu voi siis päättyä joukkueiden kesken 2-2. Tasapisteissä paremmuus määräytyy voitettujen ja hävittyjen erien erotuksella. Jos tämä on tasan, on voitettujen ja hävittyjen pelien erotus määräävä. Jos vielä pelierotuskin on tasan, pelataan uusintaottelu puolueettomalla kentällä. 

Mikäli nousijajoukkueet ovat selvillä ennen sunnuntaita, ei sunnuntaille merkittyjä otteluita tarvitse pelata.

Karsintaan osallistuvat joukkueet voivat ilmoittaa allekirjoittaneelle jo nyt halukkuudesta järjestää keskitetty karsinta. Viimeistään ilmoitus tulee tehdä 6.3.2017. Ilmoituksesta tulee ilmetä käytössä olevien kenttien määrä, alustava aikatauluehdotus, kenttien ja pallojen hinta. Karsinta tulee pelata Dunlopin palloilla. Tennisliigan karsinnassa ei tarvitse olla istuvia tuomareita, mutta puolueeton referee edellytetään. Referee tulee hyväksyttää allekirjoittaneella ennen hakemuksen tekemistä. Kuluissa tulee siis ilmetä myös refereen kustannus. Kulut jaetaan osallistuvien joukkueiden kesken (kentät, pallot ja referee). Järjestelyoikeus myönnetään ensisijaisesti tarjousten perusteella. 

Toivomme lisäksi järjestävältä seuralta tapahtumasta livestream lähetystä ja facebook päivityksiä päivittäin. Hakemukseen kannattaa kirjata myös mikäli tämä on mahdollista.

TULOKSET:

Kotijoukkueen tulee merkitä lopputulos Ässään heti sarjaottelun päätyttyä.

Otteluparit tulevat löytymään Ässästä, kohdasta sarjatennis ja sarjaottelut. Lohkona on playoff. Lohko on sen divisioonan alla jossa joukkueet ovat pelanneet kuluneella kaudella (poikkeuksena Tennisliigan karsinnat jotka löytyvät kohdasta 1-divisioona sekä karsinnat 1-divisioonaan jotka löytyvät kohdasta 2-divisioona).

Karsintaottelu voi päättyä miehissä 2-2. Tällöin voiton ratkaisee voitettujen ja hävittyjen erien erotus Jos tämäkin on tasan, on voitettujen ja hävittyjen pelien erotus määräävä. 10-tiebreak lasketaan yhdeksi eräksi ja laskettaessa pelejä lasketaan se yhdeksi peliksi sen voittaneelle. Jos vielä pelierotuskin on tasan, pelataan uusintaottelu puolueettomalla kentällä. 

SAKOT PELAAMATTOMISTA OTTELUISTA:

Muistattehan, että pelaamattomien otteluiden tilanne katsotaan 22.3.2017 klo 23.59 ja sen jälkeen joukkueille lähetetään mahdolliset sakkomaksut. Sarjaotteluita voidaan siis pelata siihen saakka, mutta tulokset eivät vaikuta enää putoamisiin tai nousuihin!!! Samalla katsotaan ne joukkueet, jotka putoavat pelaamattomien/luovutettujen sarjaotteluiden vuoksi. Pelaamattomia otteluita kannattaa siis pelata 22.3.2017 asti vaikka tulokset eivät vaikuta nousukarsintapaikkoihin.

SARJATENNIKSEN LOPULLINEN TILANNE 1.3.2017 (nousut, nousukarsinnat ja putoamiset):

MIEHET:

Nousukarsinnat Tennisliigaan: TCT, Break Point, VarTe, TVS 

Nousukarsinnat 1-divisioonaan (vastakkain 1-div lohko A:n toiseksi viimeinen ja 2-div lohkovoittajat lohkot A ja C sekä 1-div lohko B:n toiseksi viimeinen ja 2-div lohkovoittajat lohkot B ja D):

Karsintaryhmä 1: GVLK, WaTC, LVS
Karsintaryhmä 2: OVS, TVS7, TTS

2-divisioonaan putosivat suoraan (1-div lohkon viimeiset putoavat suoraan): RoVS, LTS

Nousukarsinnat 2-divisioonaan: 

A-B: La-Te – Sata2

C-D: KoTS – HLK2

E-F: Lo-Te3 – RiVS

G-H: PTT3 – KVS

3-divisioonaan putosivat: J-Ten, JTS2, HyTS, Smash-Espoo3

nousukarsinnat 3-divisioonaan:

A-B: Lo-Te2 – GT5

C-D: HLK3 – LVS2

E-I: VarTe2  – Smash3

F-H: MLK – RaVS2

G-L: MTK – TaTS7

J-K: LTS2 – T-61

M-N: HVS10 – GT4

4-divisioonaan putosivat suoraan: LeTS, GT3, RajaTe, NurTS2, ETS2, TTS2,  JTS3, KEpa

NAISET:

Nousukarsinnat Tennisliigaan: GVLK, OVS, TVS, LVS (TaTS2 ei voi nousta)

Nousukarsinnat 1-divisioonaan (1-div. lohko A:n toiseksi viimeinen – 2-div. lohko A voittaja & 2-div lohkojen B ja C voittajat): 

Sata – Hukka Players Club

ÅLK2 – LT2

2-divisioonaan putosi suoraan (1-divisioonan lohko A:n & B:n viimeiset): HVS2, Smash-Kotka2

Mikäli huomaatte kirjauksissa virheitä, olettehan sähköpostitse yhteydessä allekirjoittaneeseen, kiitos!

Terveisin,
Raisa Törnroos-Heinonen
Tennisliitto, kilpailupäällikkö

 

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Uudistuneelle Mailapelit.fi-sivustolle varhaiskasvatuksen… →