Sarjatennis

27.9.2007  |  10:05

Sarjatennis ohjelma ilmestyy viikon 40 alussa.

Viivästynyt sarjaohjelma ilmestyy viikon 40 alussa. Tennisliitto pahoittelee viivästystä.

Uudistuksena sisäkaudelle 07/08 on otteluihin määrätty viimeinen pelipäivä. Tätä käytettiin ensimmäisen kerran viime ulkokaudella ja se sai hyvää palautetta. Kotijoukkueen vastuulla on sopia vierasjoukkueen kanssa peliaika, josta kumpikin osapuoli pitää kiinni. Mikäli muuta yhteistä peliaikaa ei löydy, niin ottelu pelataan viimeisenä merkittynä pelipäivänä. Jos kotijoukkue ei pysty järjestämään ottelua, merkitään kotijoukkue hävinneeksi 4-0.

Kotijoukkueiden kapteeneilta kehotetaan olemaan aktiivisia. Ottelut on hyvä sopia ajoissa, eikä kotijoukkueen tarvitse suostua ottelun siirtoon, jos vierasjoukkue ilmoittaa estymisestä pelaamaan alle viikkoa ennen sovittua päivämäärää. Jokaisessa joukkueessa tulee olla varapelaajia, jos joku pelaaja sattuu loukkaantumaan tms. Sarjatenniksen pelit tulee olla pelattuina 17.2. mennessä, jonka jälkeen aloitetaan pelaamaan nousukarsintoja.

Pelaaja saa edustaa ainoastaan yhtä joukkuetta sarjakauden aikana. Ainoastaan SM-liigajoukkueessa saa pelata seuran paras mahdollinen joukkue, vaikka pelaajat olisivat pelanneet ennen SM-liigaa alemmalla sarjatasolla. Pelattuaan SM-liigaa ei pelaaja saa enää edustaa seuransa joukkuetta alemmalla sarjatasolla. SM-liigajoukkueiden tulee suojata miehissä 4 ja naisissa 2 parhaan rankingin omaavaa pelaajaa. Nämä pelaajat saavat pelata ainoastaan SM-liigaa, paitsi jos ovat ikänsä puolesta oikeutettuja pelaamaan senioritennistä. Seniori-ikäiset pelaajat saavat pelata alemmilla sarjaportailla, mutta heidät lasketaan suojattuihin pelaajiin.

Lisätietoja sarjatenniksestä 09-3417 1532 tai elmo.viljanen@tennis.fi

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomi kohtaa Etelä-Afrikan… →