Salonen ja Heliövaara jatkoon SM-tenniksessä

19.3.2010  |  23:11

Heini Salonen puolusti ansiokkaasti SM-kisan parhaaksi sijoitetun paikkaansa. HVS:läinen voitti avausottelussaan TaTSin Annika Sillanpään 6-1, 6-1.
– Annika yritti pelata aggressiivisesti, mutta hän teki paljon helppoja virheitä. Itse syötin hyvin, enkä omasta puolestani tehnyt paljoakaan virheitä, Salonen sanoi.
Syötöt kulkivat mukavasti, vaikka ne olivatkin Salosen mukaan vielä ”tökkäisyjä”.
– Minulta repesi vatsalihas syksyllä. Se on kunnossa jo, mutta syöttö ei vielä kulje parhaalla mahdollisella tavalla, Salonen sanoi.
Salonen on nyt puolivälierissä, kuten on myös 16-vuotias Smashin Julianna Heino. Hän otti voiton kisan kuudenneksi parhaaksi arvioidusta TaTS:n Johanna Hyötystä 7-5, 7-6.

Naisten kisa jatkuu puolivälieräotteluilla lauantaina alkaen kello 13.

HVS:n Harri Heliövaaran perjantaipäivä SM-kisoissa piti sisällään kaksi ottelua ja neljä erää. Illalla Talin tenniskeskuksen penkillä istui tyytyväinen mies.
– Pelini parani koko ajan, Heliövaara sanoi.
Hän voitti avausottelussaan HVS:n Jussi Jorosen 6-2, 6-2 ja sitten OTC:n Mikko Kinnusen 6-4, 6-1.
Heliövaaran peli tuntui olevan hyvässä paketissa, jalat ja ajatus toimivat. Syöttötyöskentely oli tarkkaa ja taktisesti hyvää.
Lauantain mielenkiintoisessa puolivälierässä vastaan tulee HVS:n Sami Huurinainen. Ottelu alkaa kello 10.
– Pelaan mielelläni Samia vastaan. Siitä tulee kovatempoinen, hyvä ottelu, Heliövaara sanoi.
Hyvin turnauksen aloittanut, kolmanneksi sijoitettu KarTen Teemu Airaksinen sai kolmannella kierroksella vastaansa 19-vuotiaan TaTS:n Ville Tonin. Nuorukainen voitti SM-finaalissa yhdeksän vuotta sitten esiintyneen Airaksisen 6-3, 6-2.
– Oli hyvä peli minulta. Hallitsin koko ajan ottelua, Toni sanoi.
Seuraavaksi hän saa vastaansa yhden Suomen kovasyöttöisimmästä pelaajista, Smashin Jesper Saarnin.
– Viimeksi voitin hänet kolmessa, ilman henkilökohtaista valmentajaa treenaava Toni sanoi.
Kisan kakkoseksi sijoitettu Lauri Kiiski voitti kolmannen kierroksen ottelussaan HVS:n Ville Tuovisen. TaTSin pelaajan voittolukemat olivat 7-5, 6-4. Puolivälierässä Kiiski saa vastaansa KTS:n Juuso Ojasen.
Teksti: Arno Seiro

Seuraava uutinen: J.Nieminen välieriin Marrakeshissa… →