Saksan Berrer voitti IPP Openiin

19.11.2006  |  16:20

Nelinpelin voitto Hollantiin

Seitsemänneksi sijoitettu Saksan Michael Berrer voitti Talissa sunnuntaina 50.000$ ATP Challenger-turnauksen. Hän kohtasi finaalissa neljänneksi sijoitetun Tshekin Tomas Zibin, joka muistetaan Tampereen Pyynikin kisan voittajana vuodelta 1997.
Zib pyrki tasoittamaan miesten keskinäisten otteluiden tilaston 2-2:een, mutta niin vain vahva saksalainen rutisti voiton kolmessa erässä luvuin 6-2 3-6 6-3.
Zib pyrki juoksuttamaan yli satakiloista Berreria,mutta tämä osasi hyödyntää tshekin heikkoja kohtia, hieman huonompaa kämmentä ja vaikeuksia hitaiden pallojen ja alakierteiden käsittelyssä.
Turnausvoitto nostaa sympaattisen saksalaisen rankingin sijalta 176 sijan 150 tuntumaan. Hänellä on ensi viikolla vuoden viimeinen turnaus Englannissa.
-Pitäisi päästä toista kierrosta pidemmälle, muuten kisalla ei ole rankingin kannalta merkitystä, totesi Berrer, joka syksyn US Openissa pelasi viisi erää David Nalbandianin kanssa.
Berrer viihtyi mainiosti Helsingissä ja uskoi, että hyvä ”fiilis” auttoi häntä turnausvoittoon.
-Fyysisesti hankalin ottelu oli puolivälierä Italain Stefan Galvania vastaan, mutta henkisesti tiukin oli tietysti tämä finaali. Tunnemme Tomasin kanssa toisemme niin hyvin ja finaali on tietysti aina finaali, totesi Berrer.
-Uskon, että menestyisin tourilla paremmin, jos en etukäteen murehtisi tulevia.
IPP Openin nelinpelin voitti lauantaina kolmanneksi sijoitettu hollantilaispari Jasper Smit/Martijn van Haasteren, joka finaalissa kukisti sijoittamattoman latvialaisparin Ernest Gulbis/Deniss Pavlovsin luvuin 7-6(6), 6-2.
Kilpailunjohtaja Pekka Mäkelä totesi sunnuntaina kaksinpelin finaalin jälkeen, että turnaus pelataan myös ensi vuonna.
-Palkintosumma on sama 50.000$, mutta pyrimme saamaan mukaan hospitalityn.
Se tarkoittaisi sitä, että kilpailu kustantaisi pelaajien majoituksen ja kisan ATP-pistearvo olisi yhtä suuri kuin 75.000$:n kisan.