Rüütel voitti OrtoLääkärit Openin kaksinpelin

4.10.2008  |  16:35

Laine/Larsson nelinpelin voittoon

Tenniksen naisten 25.000$ ITF-turnauksen, OrtoLääkärit Openin, loppuottelut pelattiin lauantaina Talin tenniskeskuksessa, Helsingissä.
Kaksinpelin loppuotteluun olivat selvittäneet tiensä viidenneksi sijoitettu Viron Margit Rüütel ja sijoittamaton Liettuan Lina Stanciute. Baltialaistytöt olivat kohdanneet takavuosina paikallisissa, ei-ammattilaiskisoissa, joten he tiesivät, mitä odottaa toisiltaan.
176-senttinen, voimakas Rüütel vei ensimmäisen erän yhdellä syötönmurrolla – yhdeksännessä pelissä- luvuin 6-4. Toisen erän alussa pelaajat hävisivät kumpikin syöttönsä kerran, jonka jälkeen edettiin tasatahtiin 6-6:een. Stanciute vei tie-breakin luvuin 7-4.
Ratkaisevaa erää edettiin 2-2:een, jonka jälkeen Stanciute mursi Rüütelin syötön kaksi kertaa ja näytti 5-2 johdossa menevän turnausvoittoon. Hän lähti syöttämään ottelua ”kotiin” , mutta näytti menettävän keskittymisensä ja peli luiskahti käsistä, kuten kolme seuraavakin peliä. Rüütel meni 6-5 johtoon, mutta Stanciuten onnistui vielä tasoittaa erä 6-6:een omalla syötöllä.
Ratkaisevan erän tie-breakissa Stanciutella oli yksi ottelupallo 7-6 johtoasemassa, Rüütelin ottelupallot olivat 6-5:ssä ja 8-7:ssä, joka sitten tuottikin tulosta. Rüütel voitti ottelun kahdessa ja puolessa tunnissa luvuin 6-4, 6-7(4), 7-6(7).
-Olin kolmannessa erässä vähän väsynyt ja syötin huonosti, mutta uskoin omiin voittomahdollisuuksiini vielä 2-5 tappioasemassa. Päätin pelata vain pallon kerrallaan.
Stanciute ei kommentteja ottelun jälkeen antanut, vaan kiirehti suoraan palkintojenjakotilaisuudesta lentokentälle, mutta tuskin ehti Vilnan koneeseen. Kolmannen erän lopun kohellus löysi selityksensä; hän pelasi sekä Rüüteliä että kelloa vastaan.
-Tänä vuonna osallistuin isoihin kisoihin, mutta vuosi ei ole mennyt aivan odotusten mukaan, joten voitto tuntuukin ihanalta, sanoi tallinnalainen Rüütel ottelun jälkeen.

Päivän toisessa loppuottelussa ykkössijoitetut Emma Laine ja Ruotsin Johanna Larsson voittivat Patricia Mayr’n Itävallasta ja Marie-Eve Pelletierin Kanadasta tunnissa ja 11 minuutissa luvuin 6-4, 6-2. Tämä oli Laineen ja Larssonin toinen turnaus parina. Viime kesänä Tukholmassa Nordic Light Openissa pari eteni puolivälieriin.

Seuraava uutinen: Suomen Fed Cup-ottelut… →