Ruusuvuori uran toiseen loppuotteluun – ”Tuntuu erittäin hyvältä”

6.1.2024  |  10:54  |  Raportit

Emil Ruusuvuoren loistava kauden avaus vei suomalaispelaajan jo loppuotteluun Hongkongissa.

24-vuotias Ruusuvuori (ATP-69) kohtasi uransa kahdeksannessa ATP-välierässä tutun itävaltalaisen Sebastian Ofnerin (ATP-43). 27-vuotias Ofner asteli otteluun uransa parhaassa vireessä ja haki uransa ensimmäistä ATP-finaalipaikkaa; Ruusuvuori puolestaan tavoitteli toista loppuottelupaikkaansa kiertueella. Ruusuvuori ja Ofner olivat kohdanneet kerran aikaisemmin Davis Cupissa 2019, silloin suomalaispelaaja oli vahvempi 6-3, 6-4.

Kovien peruslyöntien sävyttämän tiukan ottelun voittoon pelasi suomalainen erälukemin 4-6, 7-5, 6-3. Läpi ottelun vahvasti syöttänyt Ofner ei kyennyt ratkaisevassa erässä pysymään suomalaisen kyydissä, jonka syöttö teki ratkaisevan eron; Ruusuvuori syötti kolmannessa erässä kuusi ässää ja voitti komeasti 16/18 ykkössyötöstään. Ottelu kesti kaksi tuntia ja 12 minuuttia.

”Tuntuu erittäin hyvältä. Erittäin tiukka ja tasokas ottelu. Koitin pysyä vain mukana ensimmäisissä erissä; hän syötti todella hyvin ja pelasi aggressiivisesti. Kolmannessa yritin tehdä kaikkeni jatkuvan taistelun kautta ja hänelle asiat mahdollisimman vaikeaksi”, kommentoi Ruusuvuori kenttähaastattelussa.

Ottelun jälkeen Ruusuvuori korosti ottelun kovuutta.

”Fyysisesti ja henkisesti erittäin kova ottelu. Ofnerin taso oli korkealla peruslyönneistä ja syötöstä lähtien. Oma tasoni piti olla erittäin korkealla ja sen pystyin tekemään.”

Sunnuntaisessa loppuottelussa aikaisintaan klo 10.30 alkaen tulee vastaan ykköseksi sijoitettu Andrey Rublev (ATP-5). Ruusuvuori voitti Rublevin pelaajien viimeisimmässä kohtaamisessa viime vuonna, mutta Rublev johtaa keskinäisiä 2-1. Finaalia voit seurata MTV Katsomo+ puolelta tai TennisTV:stä.

”Aion mennä ja nauttia finaalista.”

Finaalipaikka nostaa Ruusuvuoren maailmanlistalla lukemaan 50.

ATP250 | HONG KONG

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori kohtaa Rublevin… →