Ruusuvuori turnausvoittoon Norjassa

10.3.2019  |  14:04  |  Raportit

Emil Ruusuvuori, 19, on voittanut $15,000 ITF World Tennis Tourin kilpailun Norjassa. Oona Orpana, 18, kärsi niukan finaalitappion Egyptissä.

Alkuvuodesta sairastelleen Ruusuvuoren (ATP-407) kauden toinen turnaus toi jo turnausvoiton. Ykköseksi sijoitettu suomalainen oli läpi viikon vakuuttavassa kunnossa kovilla sisäkentillä käydyssä turnauksessa Oslossa. Ruusuvuori ei hävinnyt erääkään matkallansa loppuotteluun – lauantaisessa välierässä kaatui ranskalainen Dan Added (ITF-374) 6-3, 6-2.

Loppuottelussa verkon toiselle puolelle asettui 22-vuotias hollantilaiskarsija Mick Veldheer (ITF-680). Avauserä oli suomalaisen lähes täydellistä hallintaa vahvojen peruslyöntien ansiosta ja se kirjattiinkin Ruusuvuorelle lukemin 6-1. Toisessa erässä hollantilainen karkasi jo 4-1 johtoon, mutta tämä ei suomalaista hätkäyttänyt. Ruusuvuori otti seuraavat viisi peliä nimiinsä ja samalla turnausvoiton eräluvuin 6-1, 6-4.

– Ensimmäinen erä meni aika lailla täysin nappiin. Toiseen erään kaveri paransi ja itse pelasin pari heikompaa peliä, mutta onneksi sain pelini kasaan ja erän käännettyä. Tosi hyvältä tuntuu, kun pystyy taas pelaamaan täysillä tehoilla sairastelujen jälkeen, kommentoi tyytyväinen Ruusuvuori.

Kyseessä oli Ruusuvuoren uran viides kaksinpelin turnausvoitto. Viime vuonna turnausvoittoja tuli kolme. Seuraavat turnaukset Ruusuvuori pelaa Meksikossa 18.-31.3.

TULOKSET

Orpana taipui finaalissa Egyptissä

Orpana (ITF-47) eteni Egyptin $15,000 ITF-kilpailun loppuotteluun neljällä voitolla. Sijoittamaton Orpana voitti välierässä tyylikkäästi itävaltalaisen Melanie Klaffnerin (WTA-596) 6-0, 6-1. Loppuottelussa asettui vastaan 16-vuotias ukrainalainen Daria Snigur (ITF-131).

Kahden nuoren taiturin ottelusta muodostui tasaväkinen koitos, jonka ratkaisu haettiin kolmannesta erästä. Orpana voitti ensimmäisen erän, mutta ukrainalainen sai käännettyä ottelun itselleen lopulta eräluvuin 6-3, 3-6, 4-6.

– Finaali oli hyvätasoinen ottelu alusta loppuun asti. Varsinkin kolmannen erän loppu oli tiukka, kun molemmilla oli pelipalloja puolin ja toisin, kommentoi Orpana.

TULOKSET

Kaksinpelin finaalipaikka oli suomalaisen kauden toinen. Nelinpelistä Orpanalta löytyy yksi turnausvoitto.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 11/2019 – →