Ruusuvuori sai Lucky Loser -paikan Marseillen pääsarjaan – kohtaa avauskierroksella Pospisilin

17.2.2020  |  18:08  |  Raportit

Emil Ruusuvuori hävisi maanantaina karsintafinaalin Marseillen ATP-turnauksessa, mutta sai iloisia uutisia myöhemmin illalla. Suomalainen sai arvonnan kautta Lucky Loser -paikan pääsarjaan.

Ruusuvuori (ATP-101) ja valkovenäläinen Egor Gerasimov (ATP-72) tarjosivat todella jännittävän karsintafinaalin maanantai-iltapäivänä. Ruusuvuori otti avauserän 6-4 ja johti jo toistakin erää murrolla, kunnes Gerasimov aloitti kirinsä. Gerasimov nappasi toisen erän tiebreikissä 7-6(6) ja lopulta myös kolmannen erän samoin lukemin. Ottelu kesti lähes kaksi ja puolituntia.

Pääsarjapaikka näytti siis jo karanneen, mutta poisjääntien johdosta pääsarjaan vapautui yksi Lucky Loser -paikka. LL-paikkaa varten on pelaajan täytynyt ilmoittaa käytettävyytensä ja koska kyseinen paikka oli jo tiedossa ennen karsintojen päättymistä, niin se arvottiin kahden karsintafinaalissa hävinneen korkeimman rankingin omaavan kesken. Ruusuvuori ja australialainen Alexei Popyrin olivat korkeimmalle sijoitetut karsintafinaalien häviäjät ja arpa suosi tällä kertaa suomalaista.

Ruusuvuori kohtaa pääsarjan avauskierroksella kanadalaisen Vasek Pospisilin (ATP-98). Ruusuvuori kohtaa kanadalaisen tiistaina noin klo 14:30. Pospisil on kärsinyt viimeisimmät vuodet loukkaantumisista, mutta parhaimmillaan hän on ollut ATP-listan sijalla 25 vuonna 2014.

ATP 250 | MARSEILLE

Jaa:

Seuraava uutinen: Senioreiden SM-turnaus pelattu… →