Ruusuvuori, Niklas-Salminen ja Heliövaara tippuivat Aamulehti Tampere Openissa

24.7.2018  |  20:49  |  Raportit

Tiistai oli erittäin vilkas suomalaispäivä Aamulehti Tampere Openissa, kun kentillä nähtiin 13 suomalaispelaajaa. Suomalaismiehet Emil Ruusuvuori, Patrik Niklas-Salminen ja Harri Heliövaara tippuivat kaksinpelin avauskierroksella. Naisten puolella voittoja pääsivät juhlimaan kaksinpelissä Liisa Vehviläinen ja nelinpelissä Venla Ahti/Ella Haavisto.

Mieskolmikkomme joutui taipumaan kaksinpelin avauskierroksella

Emil Ruusuvuori (ATP-436) asteli ensimmäisenä suomalaisena miehenä keskuskentälle €43,000+H ATP-haastajaturnauksen kaksinpelissä. Vastaan asettui karsinnat selvittänyt, vahvat peruslyönnit omaava italialainen Roberto Marcora (ATP-364). Suomalaisittain valitettavasti Ruusuvuoren oli taipuminen suoraan kahdessa erässä 3-6, 4-6.

– Vastustajan kovat ja painavat peruslyönnit eivät tulleet yllätyksenä. Syöttöni ei ollut tänään parhaimmillaan. Aamutreeneissä vielä kulki, mutta en sitten tiedä mikä tuli pelissä. Syötön takeltelu heijastui myös muuhun pelaamiseeni, mikä entisestään vaikeutti ottelua, Ruusuvuori kommentoi avauskierroksen tappiotaan.

Seuraavana Tampereen Tenniskeskuksen pääkentän yleisön eteen astui tamperelaisten suosikki Patrik Niklas-Salminen (ATP-612). Niklas-Salminenkin joutui toteamaan karsinnoista pääsarjaan nousseen Ivan Gakhovin (ATP-337) paremmakseen eräluvuin 2-6, 6-7.

– Muutamista senteistä oli kolmas erä kiinni. Aloitin matsin hyvin, mutta sitten ehkä aloin yrittämään liikaa ja tuli virheitä. Toisessa erässä syöttöni alkoi toimia paremmin ja sain ilmaisia pisteitä, mutta ei aivan riittänyt. Vastustaja oli todella vakaa ja hänen kiertokämmenensä oli vaarallinen – harmittaa tosi paljon, taso on korkea, pettynyt Niklas-Salminen kertoi lehdistötilaisuudessa.

Illan viimeisessä ottelussa Harri Heliövaara (ATP-347) pyrki kääntämään suomalaisten kurssia seitsemänneksi sijoitettua ranskalaista Antoine Hoangia (ATP-220) vastaan. Erittäin vahvasti esiintynyt ranskalainen ei antanut suomalaisen kuitenkaan yllättää itseään, vaan eteni toiselle kierrokselle luvuin 0-6, 4-6.

– Alussa vastustaja pelasi todella hyvin, hänen rystynsä oli uskomattoman hyvä. Ei onnistunut tänään, syöttöni ei toiminut ja jalkatyöskentelynikään ei ollut terävimmillään, Heliövaara kertoi ottelun jälkeen.

Nelinpelin puolella Eero Vasa ja Fabrizio Ornago (ITA) hävisivät myös avauskierroksella kolmanneksi sijoitetuille parille Luis David Martinez (VEN)/Mark Vervoort (NED) lukemin 6-3, 3-6 6-10.

MIESTEN KAKSINPELIN KAAVIO
MIESTEN NELINPELIN KAAVIO

Vehviläinen jatkoon naisten kaksinpelissä

Naisten $15,000 ITF-turnauksessa nähtiin tänään ensimmäisellä kierroksella suomalaispelaajien Liisa Vehviläisen ja Milka-Emilia Pasasen kohtaaminen. Vehviläinen ja Pasanen kohtasivat pari viikkoa sitten SM-Liigacupissa, jolloin Vehviläinen poistui kentältä voittajana – näin tapahtui myös tänään, kun turkulainen eteni toiselle kierrokselle eräluvuin 6-1, 7-5. Kaksinpelissä nähtiin myös upeasti pääsarjaan selviytynyt vasta 14-vuotias Emilia Hartman. Hartmanin oli tällä kertaa taipuminen venäläiselle Alisa Axyanovalle suoraan kahdessa erässä.

Liisa Vehviläinen, kuva: Aamulehti Tampere Open

Nelinpelin puolella duot Vehviläinen/Cecilia Johansén ja Emma Eerola/Emilia Hartman taipuivat ensimmäisellä kierroksella. Saatiin nelinpelissä myös suomalaispari jatkoon, kun Venla Ahti ja Ella Haavisto voittivat Lotta Heiskasen ja Martina Minettin 6-4, 7-6.

NAISTEN KAKSINPELIN KAAVIO
NAISTEN NELINPELIN KAAVIO

Keskiviikkona on kahdeksan naispelaajaa vauhdissa ja Heliövaara/Niklas-Salminen sekä Ruusuvuori/Raisma nelinpelissä

Keskiviikkona naisten kaksin- ja nelinpelin puolella nähdään peräti kahdeksan suomalaispelaajaa. Kaksinpelissä urakkansa aloittavat Piia Suomalainen (WTA-1044), Oona Orpana, Ella Haavisto ja Monica Malinen. Lisäksi karsinnoista pääsarjaan selvinnyt Mariella Minetti jatkaa otteluitaan. Nelinpelissä nähdään kaksi suomalaisparia Peppi Ramstedt/Emilia Salo ja Malinen/Pasanen. Myös Minetti pelaa nelinpeliä yhdessä ruotsalaisen Jacquline Nylander Alteliuksen kanssa.

Miesten nelinpelissä nähdään huomenna parivaljakot Heliövaara/Niklas-Salminen ja Ruusuvuori/Kenneth Raisma. Heliövaara/Niklas-Salminen kohtaavat avauskierroksella noin klo 17:00 brasilialaiset Pedro Sakamoton ja Joao Souzan – Ruusuvuori ja Raisma pelaavat ykköseksi sijoitettua paria Ruben Gonzales (PHI)/Nathaniel Lammons (USA) vastaan noin klo 14:30.

Suomalaisnaisten kaksinpelit 25.7.
Ella Haavisto – Sofia Dmitrieva (RUS) | klo 10:00, kenttä 5
Monica Malinen – Maileen Nuudi (EST) | noin klo 11:30, kenttä 5
Mariella Minetti – [2] Bojana Marinkovic | noin klo 11:30, kenttä 3
Oona Orpana – Maria Tanasescu (CAN) | klo 13:00, kenttä 5
Piia Suomalainen – [1] Francesca Jones (GBR) | noin klo 14:30, kenttä 5

Suomalaisnaisten nelinpelit 25.7.
Peppi Ramstedt/Emilia Salo – [3] Paula Baranano (ARG)/Sofia Dmitrieva (RUS) | klo 13:00, kenttä 3
Monica Malinen/Milka-Emilia Pasanen – Anna Ukolova/Elina Vikhrianova (RUS) | noin klo 14:30

Suomalaismiesten nelinpelit 25.7.
Emil Ruusuvuori/Kenneth Raisma (EST) – Ruben Gonzales (PHI)/Nathaniel Lammons (USA) | noin klo 14:30, kenttä 1
Harri Heliövaara/Patrik Niklas-Salminen – Pedro Sakamoto/Joao Souza (BRA) | klo 17:00, Center Court

Jaa:

Seuraava uutinen: Seurafoorumi käynnistyi Tampereella… →