Ruusuvuori murskasi tiensä loppuotteluun – ”Lähden hakemaan pyttyä kotiin omalla vahvalla tekemisellä.”

11.1.2020  |  05:56  |  Raportit

Emil Ruusuvuori pelasi vakuuttavan välierän ATP Challenger -turnauksessa Australian Bendigossa ja eteni loppuotteluun. Loppuottelussa asettuu vastaan Philipp Kohlschreiber. Finaali on luvassa sunnuntaina klo 04:00 – ottelu on nähtävissä täältä.

Sijoittamaton Ruusuvuori (ATP-121) oli voittanut matkallansa neljän parhaan joukkoon jo kolme sijoitettua pelaajaa ilman erätappioita: kolmanneksi sijoitetun Jannik Sinnerin (ATP-78), 13. sijoitetun Taro Danielin (ATP-106) ja kahdeksanneksi sijoitetun Dominik Koepferin (ATP-95).

Välierässä oli vastassa 15. sijoitettu yhdysvaltalainen Denis Kudla (ATP-115). Ruusuvuori takoi peruslyöntejään vastustajaansa säälimättä heti alusta alkaen: avauserä tuli kotiin puhtaasti 6-0. Toinen erä sujui tasaisemmissa merkeissä Kudlan parantaessa syöttötyöskentelyään. Ruusuvuori selvitti vastustajansa useita murtopalloja ja otti lopulta itse tarvittavan murron, mikä toi otteluvoiton erin 6-0, 7-5. Ottelu kesti tunnin ja 12 minuuttia.

– Ensimmäinen erä oli todella hyvää tennistä itseltäni. Toisessa erässä oman haasteensa toi kova tuuli. En ihan pystynyt pelaamaan parasta peliäni ja toisaalta vastustaja paransi myös paljon. Syötölläni sain onneksi apuja toisessa erässä, jossa selvitin useita murtopalloja, kommentoi Ruusuvuori.

ATP CHALLENGER 125, AUSTRALIA | LIVESTREAM

Loppuottelussa asettuu vastaan neljänneksi sijoitettu saksalainen Philipp Kohlschreiber (ATP-79), joka voitti välierässään 14. sijoitetun venäläisen Evgeny Donskoyn (ATP-110) 4-6, 6-2, 6-3. Saksalainen on suomalaiselle tennisyleisölle tuttu, sillä hän kohtasi Jarkko Niemisen seitsemän kertaa vuosina 2006-2008. Nieminen vei kohtaamiset 5-2.

– Kova vastustaja on tulossa vastaan, kuten kaikki tennistä seuraavat varmaan tietävätkin. Lähden hakemaan pyttyä kotiin omalla vahvalla tekemisellä.

Kyseessä on korkeimman tason Challenger-turnaus. Tämä on jo nyt Ruusuvuoren uran paras saavutus  kyseisellä tasolla. Turnausvoitto nostaisi suomalaisen kaksinpelin maailmanlistalla sadan parhaan joukkoon. Viimeksi suomalainen oli kaksinpelissä TOP100:ssa vuoden 2015 elokuussa, kun Suomen kaikkien aikojen kaksinpelaaja Jarkko Nieminen majaili maailman parhaiden joukossa. Sveitsiä edustava Henri Laaksonen on ollut sijalla 93 vuonna 2017 ja on tällä hetkellä maailmanlistalla 101.

Seuraava uutinen: Kiinnostaisiko matka Suomen… →