Ruusuvuori loppuotteluun Talin ammattilaisturnauksessa

17.11.2017  |  21:15

Emil Ruusuvuori pelaa Tali Open -ammattilaisturnauksen loppuottelussa lauantaina. Kuva: Tytti Nuoramo.

Talin Tenniskeskuksen yleisö sai perjantaina haluamansa, kun Emil Ruusuvuori eteni miesten 25 000 dollarin Tali Open -ammattilaisturnauksen loppuotteluun. Ruusuvuori, 18, kaatoi kaksi tuntia ja 10 minuuttia kestäneessä välierässä ykkössijoitetun Egyptin Mohamed Safwatin (ATP-217) lukemin 6-7(4), 7-5, 6-1.

– Eipä tässä paljon paremmat fiilikset voisi olla. Kun pelataan kauden viimeisiä kilpailuja, niin ei paljon parempi päätös voisi vuodelle olla, Ruusuvuori iloitsee.

Uransa ensimmäisen loppuottelupaikan ammattilaisturnauksissa saavuttaneen suomalaislupauksen ottelu ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla.

– Ensimmäinen erä oli vähän tahmea. Oma pelini ei oikein kulkenut ja vastustaja osasi pelata aika ärsyttävästi, Ruusuvuori analysoi.

Toiseen erään Porsche Junior Team Finlandin ykköstykki löysi oman pelinsä. Tasaisissa merkeissä edennyt erä kirjattiin suomalaiselle lopulta 7-5.

– Toisessa erässä pelini rupesi toimimaan. Aloin syöttää paremmin ja sain oman taktiikkani kautta painostettua vastustajan virheisiin. Kun sain murron 6-5 -tilanteessa, niin se oli todella iso juttu.

Kolmannen erän alkuun Ruusuvuori onnistui murtamaan Safwatin syötön, siirtyi 3-0 -johtoon ja vei egyptiläisen turhautuessa erän lopulta selvästi nimiinsä 6-1.

Loppuottelusta luvassa jännittävä kamppailu

Ruusuvuori kohtaa lauantaina kello 14 alkavassa loppuottelussa kolmanneksi sijoitetun Venäjän Evgeny Karlovskiyn (ATP-334). Vahvasti Talissa pelannut 23-vuotias venäläinen on tänä vuonna voittanut kolme ITF Futures -turnausta.

– Kova vastustaja on tiedossa. En ole paljon nähnyt hänen pelejään, mutta eiköhän tuolta hyvä taktiikka kaiveta huomiselle, Ruusuvuori päättää.

Tulokset: Finland F4 Futures, 25 000 $, Helsinki

Teksti: Matti Heikkinen.

Jaa:

Seuraava uutinen: Kontinen ja Eklund… →