Ruusuvuori kuilun partaalta Cincinnatin Masters-turnauksen toiselle kierrokselle

24.8.2020  |  03:02  |  Raportit

Kuva: Peter Staples/ATP Tour

Emil Ruusuvuori, 21, eteni toiselle kierrokselle New Yorkissa pelattavassa Cincinnatin ATP Masters -turnauksessa. Suomalainen nousi kuilun partaalta voittoon 20-vuotiaasta yhdysvaltalaisesta Sebastian Kordasta 7-6(3), 4-6, 7-5.

Niin Ruusuvuori (ATP-101) kuin Korda (ATP-224) olivat selviytyneet pääsarjaan karsintojen kautta. Kaksikko oli toisilleen entuudestaan tuttu, sillä he kohtasivat toisensa vuoden 2017 poikien US Openin toisella kierroksella – tällöin suomalainen vei pidemmän korren suoraan kahdessa erässä.

Avauserän ensimmäiset pelit mentiin syöttäjän tahdissa, eikä murtoja nähty ennen erän ratkaisuhetkiä. Ensin onnistui murrossa Korda, mutta heti perään Ruusuvuori mursi takaisin tilanteeksi 4-4. Syötönpitojen kautta mentiin lopulta tiebreikkiin. Tiebreikin alussa Ruusuvuoren aggressiiviset lyönnit veivät hänet nopeassa tahdissa 4-0 johtoon. Hankittu johto piti ja ensimmäinen kiinnitys otteluvoittoon merkattiin suomalaiselle 7-6(3).

Ruusuvuori aloitti toisen erän vastustajaansa terävämmin jatkaen paineen luomista takakenttäpelissä. Tämä tuotti tulosta erän viidennessä pelissä suomalaisen murtaessa 3-2 johtoon ja heti perään pidetty oma syöttövuoro asetti tulostaululle lukemat 4-2. Yhdysvaltalaispelaaja ei kuitenkaan luovuttanut, vaan hankki murron takaisin varmuutensa avulla – tilanne tasoittui 4-4, kun Ruusuvuoren kämmenpuolen hyökkäyslyönti karkasi pitkäksi. Sisuuntunut Korda jatkoi nousuaan pitäen syöttönsä ja ottamalla erän murtamalla Ruusuvuoren toistamiseen – eräpallossa suomalainen syötti kaksoisvirheen ja tulostaululle lukemat 4-6.

Yhdysvaltalaisen lähes virheetön peli jatkui ratkaisevassa erässä, samanaikaisesti Ruusuvuoren hakiessa omaa peliään. Korda piti avaussyöttönsä ja mursi heti Ruusuvuoren ottaen hallinnan itselleen. Ottelu näytti etenevän vääjäämättömästi kohti Kordan voittoa, sillä tilanne oli jo Ruusuvuoren syötössä 2-5, 0-30. Tästä hetkestä alkoi ottelun uusi käänne, kun Ruusuvuori kaivoi taistelijan luonteensa esille. Ensin syöttövuoron pito ja sitten murto sekä pito voittaen kaikki pisteet tasoittaen tilanteeksi 5-5. Uskomaton nousu sai arvoisensa päätöksen, kun suomalainen otti vielä kaksi seuraavaakin peliä. Uran ensimmäinen pääsarjaottelu Masters-tasolla päättyi lopulta riemukkaasti 7-6(3), 4-6, 7-5.

– Olin todella lähellä jo toisessa erässä, mutta epäonnistuin pahasti ja kadotin otteeni totaalisesti. Yksi urani pahimmista mokista, mutta samalla yksi urani parhaista nousuista. Aikamoinen vuoristorata koko ottelu. Vastustaja oli myös selvästi tehnyt kotiläksynsä ja pelasi hyvin. En pelannut niin hyvin kuin pystyin, mutta sain hoidettua homman, kertoi Ruusuvuori.

Ruusuvuori kertoo ilman olevan todella lämmin ja kostea New Yorkissa.

– Olosuhteisiin tottumiseen meni hetki, todella erilaista kuin Suomessa. Kentät ovat todella nopeat ja tottelevat aggressiivista peliä. Juuri tuo kenttien nopeus tuotti tänään haasteita, kun ei peli ollut parhaimmillaan. Silloin on vaikeaa päästä peliin kiinni, jatkoi Ruusuvuori.

Toisella kierroksella Ruusuvuori kohtaa maailmanlistan kahdeksannen 24-vuotiaan italialaisen Matteo Berrettinin. Ottelu on maanantaina neljäntenä kentällä 11, jolla ottelut alkavat klo 18.00 Suomen aikaa.

– Olen harjoitellut hänen kanssaan kerran aiemmin. Varmasti kova ottelu tulossa. Tollasta kaveria vastaan ei paljoa puolustella – hän lyö todella kovaa, varsinkin kämmeneltä. Pyritään ottamaan ohjia omiin käsiin ja katsotaan kuinka käy, päätti Ruusuvuori.

Seuraava uutinen: Ruusuvuori maailmanlistalla sadan… →