Ruusuvuori komeaan voittoon Hurkaczista

3.8.2022  |  21:35  |  Raportit

Kuva: Peter Staples / Citi Open

Emil Ruusuvuori saavutti yhden uran isoimmista otteluvoitoistaan Washingtonin ATP500-kilpailun toisella kierroksella kaadettuaan maailmanlistalla sijalla 11. majailevan Hubert Hurkaczin. Ruusuvuori kaatoi puolalaisen kahdessa erässä lukemin 6-4, 7-6(3).

Ruusuvuori (ATP-46) nosti tasoaan selkeästi avauskierroksen otteluun verrattuna. Suomalainen oli jo hiukan vaikeuksissa ensimmäisessä pitkään aikaan kovilla kentillä pelatussa ottelussa Mackenzie McDonaldia (ATP-48) vastaan avauskierroksella, mutta onnistui takamatkalta kaivamaan voiton kolmessa erässä 1-6, 6-4, 6-4. Tämän päivän kamppailussa ruosteesta ei ollut tietoakaan, kun vastaan asettui turnauksen toiseksi sijoitettu Hurkacz. Tasaisen alun ja murtopallon selvittämisen jälkeen, suomalainen piti vakuuttavasti omat syöttövuorot ottelussa. Yksi oma syötönmurto riitti avauserän voittoon. Toisen erän ratkaisu puolestaan venyi tie-breikkiin, jossa suomalaisen palautukset nousivat avainasemaan. Lopulta voitto maailmanhuippu Hurkaczista irtosi suoraan kahdessa erässä.

ATP 500 | WASHINGTON

Ruusuvuori jatkaa pelejään vielä keskiviikkona nelinpelissä yhdessä australialaisen Luke Savillen kanssa. Ruusuvuori/Saville kohtaavat nelinpelin ensimmäisellä kierroksella turnauksen neljänneksi sijoitetut Ivan Dodig/ Austin Krajicek parin. Ottelu on vuorossa n. klo 23. Kaksinpelin kolmannella kierroksella suomalaiselle vastaan asettuu länsinaapurista Mikael Ymer (ATP-115). Ruotsalainen eteni 16 parhaan joukkoon voitolla Aslan Karatsevista (ATP-36).

Seuraava uutinen: Virtanen puolivälieriin haastajatason… →