Ruusuvuori hävisi trillerin – Grand Slamin pääsarjapaikka jäi vielä odottamaan

17.1.2020  |  06:41  |  Raportit

Emil Ruusuvuori, kuva: Tennis ACT

Emil Ruusuvuoren ottelut päättyivät Australian avointen toiselle karsintakierrokselle. Ranskalainen Elliot Benchetrit vei voiton erin 6-4, 0-6, 7-6 (10-3). Ottelu kesti kaksi tuntia ja 14 minuuttia.

Vuoristoratamainen ottelu kääntyi Benchetritille

Karsinnan neljänneksi sijoitetun Ruusuvuoren (ATP-104) ja Benchetritin (ATP-229) välisestä ottelusta muodostui todellinen jännitysnäytelmä.

Avauserän alku oli tasainen molempien pelaajien pitäessä huolen syötöistään. Erän seitsemännessä pelissä ranskalainen teki ensimmäisen iskunsa ja mursi Ruusuvuoren syötön. Murto piti erän loppuun asti, vaikka suomalaisella olikin murtomahdollisuudet Benchetritin syöttäessä erävoitosta. Erottava tekijä avauserässä oli syöttötyöskentely: Ruusuvuoren ykkössyöttö takkuili ja Benchetrit pääsi hyödyntämään tämän.

Ruusuvuori aloitti toisen erän vahvasti ja nappasikin heti murron siirtyen nopeasti 3-0 johtoon. Suomalaisen hyvän pelin siivittämänä murtui ranskalaisen peli lähes täysin – Benchetrit teki paljon virheitä ja näin erä tuli nopeasti Ruusuvuorelle 6-0. Suomalaisen ylivoimasta kertoo erän voitetut pisteet 26 – 10.

Kolmannen erän avauspelissä Ruusuvuori selvitti pari murtopalloa, mutta toisessa syöttövuorossaan hän ei enää pystynyt samaan. Benchetrit oli jo lähellä tuplamurtoa ja 5-2 johtoa, mutta Ruusuvuori selvitti tilanteen ja pysyi pelissä mukana. Ranskalainen pääsi kuitenkin syöttämään otteluvoitosta 5-4 tilanteessa. Tässä tilanteessa Ruusuvuori taisteli komeasti ja selvitti vastustajansa kaksi ottelupalloa murtaen tilanteeksi 5-5. Ratkaisu haettiin lopulta tiebreikistä – päätöserän tiebreak pelataan 10 pisteen ottelutiebreikkina. Tiebreikissa Benchetrit oli erittäin vahva edeten nopeasti 5-0 johtoon. Lopulta ranskalainen juhli ottelutiebreikin voittoa 10-3 ja etenemistä karsintojen viimeiselle kierrokselle.

AUSTRALIAN AVOINTEN KAAVIOT

Kontinen nelinpelin pääsarjassa

Nelinpelissä nähdään totutusti suomalaisväriä, kun Henri Kontinen pyrkii kohti uransa toista nelinpelin Grand Slam -turnausvoittoa. Kontinen aloittaa Melbournessa yhteistyönsä uuden parinsa saksalaisen Jan-Lennard Struffin kanssa. Nelinpelin kaavioita ei ole vielä julkaistu.

Kontisella on Australiasta hienoja muistoja, sillä Melbournen sinisillä kentillä hän voitti uransa ensimmäisen nelinpelin Grand Slam -turnauksen vuonna 2017 ja viime vuonna hän ylsi aina finaaliin saakka. Molemmilla kerroilla parina oli australialainen John Peers.

Seuraava uutinen: NieminenPurtsi tennis podcastin… →