Ruusuvuori aloittaa urakkansa maanantaiyönä Australian avoimissa – ”Emmeköhän saa hyvät taktiikat hiottua treenien perusteella ja tietenkin fokus omassa valmistautumisessa”

6.2.2021  |  12:16  |  Ennakot

Emil Ruusuvuori aloittaa ottelunsa Australian avoimissa sunnuntai-maanantai välisenä yönä klo 02.00 alkaen. Vastassa on turnauksen 10. sijoitettu Gael Monfils.

Henri Kontinen/Edouard Roger-Vasselin ovat 11. sijoitettuja ja kohtaavat avauskierroksella parin Ricardas Berankis/Mikhail Kukushkin. Ottelu ei ole maanantain eikä tiistain ohjelmassa.

KAAVIOT & AIKATAULU

Ruusuvuori: ”Samaa aggressiivista pelityyliä lähdetään vetämään mitä aina”

21-vuotias suomalainen ja 34-vuotias ranskalainen eivät ole kohdanneet toisiaan aiemmin. Kaksikko kuitenkin harjoitteli yhdessä karanteeniajan Australiassa, eli toisten pelityylit ovat varsin hyvin tiedossa. Kyseessä on Ruusuvuoren ensimmäinen pääsarjaottelu Australian avoimissa.

– Vastassa on ainakin tuttu mies viime viikoilta. Emmeköhän saa hyvät taktiikat hiottua treenien perusteella ja tietenkin fokus omassa valmistautumisessa – kaikki tehdään mahdollisimman hyvin, kommentoi Ruusuvuori.

Kuva: US Open

Viime vuoden lopussa pääsi Ruusuvuori pelaamaan niin Ranskan avointen kuin US Openin pääsarjassa. Yhdysvalloissa tuli myös komea viiden erän voitto, eli tärkeää kokemusta on kertynyt tulevaa koitosta varten.

– Muutamat Grand Slam -ottelut tarjosivat arvokasta kokemusta ja nyt on helpompi lähteä näitä pelaamaan, kun tietää hieman paremmin mitä se on. Todella makeeta lähteä pelaamaan ensimmäistä pääsarjaa Australiassa.

Mitä yleisöllä on lupa odottaa suomalaisen astellessa kentälle?

– Samaa aggressiivista pelityyliä lähdetään vetämään mitä aina. Ja totta kai sitä yritetään tehdä paremmin ja paremmin joka päivä, tiivisti Ruusuvuori.

Ruusuvuori on maailmanlistalla sijalla 86 ja Monfils löytyy sijalta 11. Pelaajien viimeaikaiset otteet ovat osoittaneet kuitenkin eri suuntiin. Ruusuvuori on ottanut jalansijaa enemmän ja enemmän maailman korkeimmalta tasolta – voittoja on alkanut tulla ATP-kiertueella. Monfils lukeutuu ehdottomasti maailman eliittiin, mutta astelee kentälle kuuden ottelun tappioputkessa.

Ruusuvuoren ja Monfilsin välisen ottelun voittaja kohtaa toisella kierroksella voittajan ottelusta Yoshihito Nishioka (ATP-57) – Pedro Martinez (ATP-87).

Kontinen ja Roger-Vasselin kauden ensimmäiseen turnaukseensa

Henri Kontinen ja Edouard Roger-Vasselin aloittavat yhteispelinsä Australian avoimissa. Kaksikko on treenannut yhdessä karanteeniajan Australiassa, eli hyvät yhteiskuviot on keretty jo miettiä.

– Treeneissä olemme työstäneet perustiimihommia ja molemmat ovat keskittyneet myös omiin henkilökohtaisiin juttuihin. Olemme kiinnittäneet huomiota kentän peittämiseen tiiminä ja liikkumiseen – eli käytännössä totuttelua toisen lyönteihin ja rytmiin, jotta osaa itse ajoittaa toimintansa oikein, kommentoi Kontinen.

Kontisen esikisa yhdessä Pierre-Hugues Herbertin kanssa päättyi avauskierrokselle ja Roger-Vasselin puolestaan oli tuomassa kahta voittoa Ranskalle ATP Cupissa yhdessä Nicolas Mahutin kanssa. Kontinen kertoo olleen vähän helpompaa aloittaa yhteistyö Roger-Vasselinin kanssa, koska he tunsivat toisensa ja olivat myös pelanneet aiemmin yhdessä. Parivaljakko tuuletti turnausvoittoa Tukholmassa vuonna 2019 – kyseessä on suomalaisen viimeisin ATP-turnausvoitto.

Millainen duo on Kontinen/Roger-Vasselin kaudella 2021?

– Täydennämme hyvin toisiamme pelillisesti. Pelityylimme tulee olemaan tehokas ja aggressiivinen, kiteytti Kontinen.

Seuraa Australian avointen otteluita Eurosportin ja Eurosport Playerin kautta

Jaa:

Seuraava uutinen: Virtanen hakee uransa… →