Romania voitti Suomen 3-2

17.9.2012  |  04:23

Romania voitti DC-ottelun 3-2

Suomen voitto Romaniasta oli lähellä, mutta toisaalta niin kaukana sunnuntaina Cluj’ssa, Romaniassa.
Ratkaisevassa kaksinpelissä Harri Heliövaara ja Victor Crivor pelasivat täydet viisi erää. Heliövaara johti viidettä erää omassa syötössään 4-2 ja 30-0 ja hetkeä myöhemmin hänellä oli vielä etu 5-2:een, kun ottelu kääntyi, Crivoi mursi Harrin syötön ja vei seuraavassa pelissä oman syöttönsä pistettäkään menettämättä.
5-5:ssä Harri menetti syöttönsä ja raivokkaasti yleisön tukema Crivoi varmisti sitten erä- ja otteluvoiton luvuin 7-5. Erän lopussa Harri kärsi ns. puujalasta. Liikkuminen ja ponnistaminen oli vaikeaa, mikä sitten näkyi pakattomattomina virheinä
Heliövaara oli voittanut ensimmäisen erän 6-4, toista erää hän johti kahdessa murrolla 5-3, joskin oli hävinnyt syöttönsä erän neljännessä pelissä. Toinen erän menetys tapahtui 5-4 johtoasemassa ja edettiin tie-breakiin, jonka Crivoi voitti 7-5.
Tasaista, kovaa taistelua nähtiin kolmannessakin erässä, edettiin tie-breakiin, jonka Harri sitten voitti 7-2.
Neljännessä erässä Harrin jalat alkoivat krampata, käveleminenkin oli tuskaa ja hän otti 2-5 tilanteessa lääkintätauon. Erä pelattiin loppuun ja Crivoi vei sen 6-3.

Ottelu oli Harri Heliövaaran ensimmäinen viiden erän ottelu koskaan.
-Ottelu oli samalla sekä hienoin pelini että suurin pettymys, totesi Harri murheissaan. – Parhaani yritin ja nautin suunnattomasti siitä, että pääsin yrittämään voittoa.

Suomi saa vielä yhden mahdollisuuden säilyä Davis Cupin I ryhmässä. Se kohtaa Tanskan kotikentällä kuukauden kuluttua, 19.-21.10.