Romania vei DC-nelinpelin ja johtaa 2-1

15.9.2012  |  18:31

Horia Tecau ja Florin Mergea veivät Romanian 2-1 johtoon Davis Cupin Eurooppa-Afrikan I ryhmän karsintaottelussa. Romanialaiskaksikko voitti Jarkko Niemisen ja Harri Heliövaaran lauantaisessa nelipelissä 6-4, 7-6(4), 6-1.
Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin vain yksi syötönmurto, Heliövaaran syötössä erän kolmannessa pelissä. Toisen erän viidennessä pelissä Jarkko menetti syöttönsä, mutta suomalaiset tekivät heti perään vastamurron Mergean syötössä. Heliövaaralla ja Niemisellä oli toisen erän lopussa hyvä vire ja näytti, että he olisivat tasoittamassa eriä 1-1:een, mutta kun edettiin tie-breakiin Mergea ja Tecau voittivat sen 7-4.
-Harmi, ettemme pystyneet pelaamaan tie-breakia riittävän aggressiivisesti, totesi Heliövaara ottelun jälkeen.
Kolmannessa erässä Mergea ja Tecau menivät syötönmurrolla 3-0 johtoon. Heliövaara piti tämän jälkeen oman syöttönsä, mutta romanialaiset pelasivat terävästi ja veivät seuraavat kolme peliä.
-Romanian pari sekä syötti että palautti tänään paremmin kuin me, sanoi Jarkko Nieminen. -Tecau kuuluu  maailman parhaimpiin nelinpelaajiin, ja se nähtiin tänäänkin. Myös Mergea syötti hyvällä prosentilla.
Romania johtaa ennen kahta viimeistä kaksinpeliä 2-1. Sunnuntaina kohtaavat ensin joukkueiden ykköset, Nieminen ja Copil, sen jälkeen kakkoset Heliövaara ja Crivoi.
-Kun pelasin perjantaina ensimmäisen ottelun pääsin seuraamaan Copilin pelin melkein kokonaan. Voitin hänet myös viime vuonna Stockholm Openissa, joten tiedän, mitä odottaa, totesi Jarkko. – Hän on vaarallinen vastustaja. Pitää olla omassa pelissä aggressiivinen.
Harri ja Romanian Viktor Crivoi ratkaisevat todennäköisesti ottelun.
-Kahta pistettä lähdemme sunnuntaina ottamaan, vakuutti Harri.
Suomalaiskaksikko sanoi jaksavansa mainiosti tulevan urakan, vaikka kummallakin on nyt takana kaksi ottelua kahdessa päivässä.
Romania – Suomi -ottelun hävinnyt joutuu pelaamaan I ryhmän paikkansa säilyttämisestä vielä Tanskan kanssa 19.-21.10. Tanskalle se tietää vierasottelua, tulipa vastaan kumpi tahansa.
Sunnuntain kaksinpelit ovat nähtävissä suorina lähetyksinä klo 13 alkaen YLE Urheilun verkkosivuilla (linkki alla).