14.8.2013  |  17:02

Ristomatti Lanne

SL Systems Openin, miesten 10.000$ ITF Futures -turnauksen, kaksinpelin
avauskierroksen otteluita pelattiin vielä tiistaina Kotkassa.

Karsinnasta pääsarjaan noussut Ristomatti Lanne otti näytti menevän helppoon voittoon villillä kortilla tulleesta juniori-ikäisestä Panu Virtasesta vietyään ensimmäisen erän 6-1. Toisessa erässä Panulla oli mahdollisuudet siirtää ottelun ratkaisu kolmanteen erään, mutta Lanne voitti tie-breakin 9-8.
Tällä voitolla ”Rise” hankki itselleen uransa ensimmäisen ATP-pisteen ja saa myös puolentoista viikon päästä maanantaina ATP-rankingin.
Toisella kierroksella Lanne saa vastaansa Henrik Sillanpään (ATP 1038), joka passitti hienosti kolmessa erässä katsomoon kisan kuudenneksi sijoitetun Portugalin Andre Gaspar Murtan (ATP 725). Viime vuonna Kotkassa Henrik koki tappion avausottelussaan, joten mukavaa eteenpäin menoa häneltäkin.
Viidenneksi sijoitettu Micke Kontinen (ATP 714) voitti karsija Mika Julinin ja eteni toiselle kierrokselle, jolla hän kohtaa Japanin Ryota Kishin (ATP 1111).
17-vuotias Joel Popov selvitti tiensä karsinnasta pääsarjaan, muttei päässyt yllättämään pari vuotta itseään vanhempaa Venäjän Ronald Slobodchikovia (ATP 1124). Venäläinen meni jatkoon 6-4, 6-4 lukemin ja kohtaa Juho Paukun (ATP 1032), joka näytti osaamistaan pudottamalla kolmanneksi sijoitetun Italian Edoardo Ereminin (ATP 464) suoraan kahdessa erässä.
Seitsemänneksi sijoitettu Herkko Pöllänen (ATP 738) kohtasi toistamiseen Saksan Florin Barthin (ATP 1058). Vierumäellä saksalainen tarvitsi Herkon lyömiseksi kolme erää, Kotkassa hän otti voiton luvuin 6-4, 6-4.
Sateinen sää siirsi karsija Pyry Hyrkkösen ja Ruotsin Lucas Renardin (ATP 881) ottelun keskiviikoksi, jolloin vettä on satanut tiistaita enemmän. Alkuiltaan mennessä Hyrkkösen ja
Renardin ottelusta oli pelattu ensimmäinen erä, jonka Renard vei 6-0.

Tiistaina pelattiin yksi nelinpeli, jossa kisan edellisvuotista voittoa puolustavat  lakkossijoitetut Sami Huurinainen ja Jesper Saarni menivät odotetusti puolivälieriin.

SL Systems Open
Miesten 10.000$ ITF Futures
12.-18.8.2013 Kotka
Järj: Smash-Kotka

Kaksinpeli
1.kierrosta: Ristomatti Lanne (karsija) – Panu Virtanen (villi kortti) 61 76(8), Henrik Sillanpää – Andre Gaspar Murta Portugali (6.) 62 36 64, Micke Kontinen (5.) – Mika Julin (karsija) 63 60, Ronald Slobodchikov Venäjä – Joel Popov 64 64, Juho Paukku – Eduardo Eremin Italia (3.) 62 63, Florin Barth Saksa – Herkko Pöllänen (7.) 64 64
Nelinpeli
1.kierrosta: Sami Huurinainen/Jesper Saarni (2.) – Ivan Polyakov/Alexander Vasilenko Venäjä 75 61

Seuraava uutinen: Berdych pudotti Jarkon… →