Risto H. Luukkanen – Punatakkinen Mies -muistelmateos julkaistiin Tuusulassa

14.8.2018  |  17:45  |  Artikkeli

Jarkko Nieminen ja Risto H. Luukkanen Punatakkinen Mies -kirjan julkaisutilaisuudessa

Tiistaina julkaistiin tennisväelle erittäin tutun miehen, liikuntaneuvos Risto H. Luukkasen muistelmateos Punatakkinen Mies. Luukkanen tuli tutuksi tennistä seuraaville ihmisille miehenä punaisessa takissaan, joka kiersi kannustamassa Jarkko Niemistä varsinkin Grand Slam -turnauksissa.

Punatakkisen miehen tarina löytyy nyt myös kansien välistä tietokirjailija Hannu Pelttarin ja Reuna-kustantamon toimesta.

– Kirjan syntyjuuret ovat vuoden 2015 Australian Avoimissa, kun keskustelimme ja ideoimme asiaa Riston kanssa. Silloin ei ollut vielä oikea hetki, mutta vuoden 2017 Wimbledonissa kirjan tekeminen varmistui, Pelttari kertoi kirjan syntymisen alkuvaiheista.

Kirjassa käydään läpi Luukkasen elämänvaiheita, joita harraste- ja urheilutoiminta ovat sävyttäneet erittäin vahvasti. Tenniksen lisäksi Luukkanen on toiminut usean eri urheilulajin parissa, muun muassa jääkiekon, koripallon ja ringetten.

– Urheilu on aina ollut perheemme arjessa läsnä ja tärkeä asia. Tenniksestä muodostui tärkein laji, kun muutin Tuusulaan ja perustimme 8.4.1976 Tuusulan Tennisseuran, Luukkanen kertoi.

Punaisen takin historia ulottuu vuoteen 1995 ja Suomen jääkiekkojoukkueen MM-kultajuhliin. Luukkanen oli juhlimassa mestasruutta Jääkiekkoliiton päätösgaalassa ja ajautui keskustelemaan hänen matkoistaan muun muassa Wimbledoniin muotisuunnittelija Riitta Kasvion kanssa. Kasvio oli todennut ettei Luukkasta näkyisi mustassa takissa yleisössä ja kertoi, että hänellä olisi juuri sopiva punainen takki.

Luukkanen seurueineen oli varma näky Grand Slameissa Jarkko Niemisen otteluissa.

– Sen tiesi, kun oli Grand Slamin aika, että siellä on Risto seurueineen tarjoamassa loistavaa kannustusta. Urheilijan näkökulmasta oli hienoa, että heidän kannustuksensa oli aina energistä ja vilpitöntä riippumatta pelitasosta tai -tilanteesta – iso kiitos siitä. Punatakkiseen mieheen kiinnittivät myös muutkin pelaajat huomiota, siitä tuli tunnettu asia, Nieminen kertoi kirjan julkaisutilaisuudessa.

Punatakkinen Mies -muistelmateos on saatavilla Reuna-kustantamon kautta. Asiaa voi jo nyt tiedustella ja kirjaa tilata sähköpostitse tilaukset@reunalla.fi tai piakkoin heidän verkkokaupastaan.

Jaa:

Seuraava uutinen: Niklas-Salminen, Virtanen ja… →