Remanderille uran ensimmäinen ja Säätelälle toinen TEHO Sport Finnish Tour -kisavoitto

9.10.2022  |  17:26  |  Raportit

TEHO Sport Finnish Tourin osakilpailuvoittoihin pelasivat HVS-Tenniksen Stella Remander ja Leevi Säätelä.

[3] Leevi Säätelä, HVS – [4] Peetu Pohjola, TaTS 6-3, 6-1

Remander: ”Fiilikset ovat hyvät, tietysti tämä ensimmäinen Finnish Tour -voitto tuntuu hyvältä”

17-vuotiaalle Remanderille täysosuma Finnish Tourilla oli uran ensimmäinen. Kansainvälisissä junioripeleissä jo pidempään hyviä tuloksia takonut Lohja-Tenniksen kasvatti ei hävinnyt turnauksessa erääkään. Toiseksi sijoitettu Remander voitti välierässä ja loppuottelussa hallitsevat Suomen mestarit; välierässä ulkokenttien mestarin Clarissa Blomqvistin (HTK) 6-4, 6-2 ja loppuottelussa sisäkenttien hallitsijan Ella Haaviston (Smash) 6-4 rtd. Haavistoa vaivasi nilkkavamma, jonka johdosta hän jätti ottelun kesken.

– Fiilikset ovat hyvät, tietysti tämä ensimmäinen Finnish Tour -voitto tuntuu hyvältä. Tämä oli myös ensimmäinen finaalini. Pystyin parantamaan peliäni kisan edetessä ja varsinkin välierässä pelasin vahvasti. Finaalin erä oli tasainen ja olisi ollut mielenkiintoista katsoa miten ottelu siitä olisi edennyt, mutta tietenkin tässä mennään terveys edellä, kommentoi Remander.

Naisten turnaus pelattiin alle 25 pelaajan voimin, joten Remander ansaitsi turnausvoitosta 1500 euroa ja Haavisto 800 euroa.

Remander jatkaa pelejään tulevana viikonloppuna alkavassa TEHO Sport Tennisliigassa HVS:n joukkueessa. Sen jälkeen on luvassa kansainväliset ITF-junioriturnaukset Pajulahdessa ja Vierumäellä lokakuun lopussa.

Kotka sopii Säätelälle

Kolmanneksi sijoitettu Säätelä puolestaan toisti viimevuotisen temppunsa. 27-vuotias Turusta lähtöisin oleva pelaaja murskasi kaikki vastustajansa matkalla toiseen Finnish Tour -mestaruuteensa.

Säätelä voitti välierässä ykkössijoitetun Lauri Kiiskin (TaTS) 6-2, 6-3 ja loppuottelussa kaatui niin ikään tamperelainen neljänneksi sijoitettu Peetu Pohjola (TaTS) 6-3, 6-1. Pohjola oli taistellut huiman kolmieräisen voiton välierässä Santtu Leskistä (TVS) vastaan.

– Ensimmäisen ja toisen turnausvoiton väliin mahtuu paljon; nyt tuntuu hyvältä. Viime vuoden voiton jälkeen alkoi pitkät loukkaantumiset, joiden hoidattaminen vei aikaa pitkälle kevääseen. Sitten kun pääsin kentille, on pelini oikeastaan koko ajan ollut hyvässä vireessä. Ennen tätä viikonloppua oli kisoissa ollut huonoa tuuria kropan ja terveyden kanssa, mikä on karsinut parhaimpia tuloksia. Nyt loksahti kivasti kohdilleen ja sain ehjän kisan. Tuntuu, että olin tällä kertaa useammalla osa-alueella vähän parempi kuin vastustajat ja se toi voiton, sanoi Säätelä.

Miesten sarja pelattiin täytenä 32 pelaajan kaaviona; joten Säätelä kuittasi voitostaan 2000 euroa ja Pohjola finaalipaikasta 1000 euroa.

Sisäkenttien SM-kilpailut joulukuussa Turussa

Kautta on jäljellä vielä yhden osakilpailun verran, turnaus on samalla sisäkenttien SM-kilpailut, Turussa 13.-18.12.

TEHO Sport Finnish Tour 2022 osakilpailut

Jyväskylä, JTS 11.-13.3.2022 | voittajat: Emma Kuusisto (JTS) ja Juho Paukku (Break Point)
Vaasa, WaTC 25.-27.3.2022 | voittajat: Nuppu Palm (Smash) ja Juho Paukku (Break Point)
Helsinki, HVS 10.-12.6.2022 | voittajat: Ella Haavisto (Smash) ja Peetu Pohjola (TaTS)
Helsinki, GVLK (SM-kilpailut) 27.6.-3.7.2022 | voittajat: Clarissa Blomqvist (HTK) ja Eero Vasa (ÅLK)
Hanko, HTK 15.-17.7.2022 | voittajat: Helena Narmont (Viro) ja Lauri Kiiski (TaTS)
Vierumäki 26.-28.8.2022 | voittajat: Nuppu Palm (Smash) ja Lauri Kiiski (TaTS)
Kotka, Smash-Kotka 7.-9.10.2022 | voittajat: Stella Remander (HVS) ja Leevi Säätelä (HVS)