Puola Davis Cupiin parhaalla mahdollisella joukkueella

23.2.2010  |  13:00

Kubotkin joukkueessa

Puola on nimennyt ensi viikolla (5.-7.3.) Sopotissa pelattavaan Davis Cupin Eurooppa-Afrikan I ryhmän ensimmäisen kierroksen otteluun Suomea vastan Lukasz Kubotin, Michal Przysieznyn, Marcin Matkowskin ja Mariuz Fyrstenbergin.
-Puolalla on hyvä joukkue, mutta se on voitettavissa, toteaa kapteeni Kim Tiilikainen.
Tiilikainen työskentelee valmentajana Puolassa, jossa myös asuu perheineen. Hän tuntee maan tenniselämää laajasti.
– Nimetyn joukkueen ulkopuolellekin jäi monta hyvää pelaaja. Kärki on varsin laaja.
Suomen joukkueeseen Tiilikainen valitsi Jarkko Niemisen, Henri Kontisen, Timo Niemisen ja Harri Heliövaaran.
-Valinta muodostuu monen tekijän summasta. Huomioon otetaan aina mm. tuleva pelialusta, vastustajien pelityylit ja kunkin pelikunto, luetteli Tiilikainen.

Kubot jälleen joukkueessa

Puola on saanut vuosina 2008 ja -09 sopimusriitojen vuoksi joukkueesta jääneen 190-senttisen Lukasz Kubotin jälleen mukaan. Kubotin aiemmin pelaamista 16 Davis Cup-ottelusta voitto-tappio -tilastot ovat vakuuttavat: kaksinpeliensä se on 15-5 ja nelinpelissä 4-0.
Kubotin ATP-ranking 48 on tällä viikolla hänen uransa toistaiseksi paras. Kubot oli tänä vuonna Australian avoimissa neljännellä kierroksella, jolla hävisi Novak Djukovicille. Toissa viikolla hän oli Brasiliassa ATP250-turnauksen loppuottelussa, mutta hävisi Juan Carlos Ferrerolle. Se oli Kubotin uran toinen ATP-turnausfinaali kaksinpelissä. Ensimmäinen oli viime vuodelta Belgradista, jossa hävisi Novak Djokovicille. Tässä Kubot teki historiaa, sillä hän on ensimmäisen puolalainen ATP-turnauksen finaalissa sitten Wojtek Fibakin (lokakuu 1983).
Ihan tumpelo Kubot ei ole nelinpelissäkään. Hän voitti viime vuonna Wienin, Belgradin ja Casablancan ATP-turnausten finaalit parinaan Itävallan Oliver Marach. Tänä vuonna kaksikko on ehtinyt jo voittaa Santiagon ATP-turnauksen nelinpelin. Kubotin ATP nelinpeliranking on 14.
Kubot muistetaan vuoden 2008 IPP Openista, jossa hän hävisi puolivälierissä Jarkko Niemiselle kolmessa erässä 6-7(4), 7-5, 6-7(2). Balsamia haavoille Kubot sai turnauksen nelinpelissä, jonka loppuottelussa hän voitti Marachin kanssa USA:n Eric Butoracin ja Kroatian Lovro Zovkon.
Joukkueen kakkospelaajan Michal Przysieznyn ATP-ranking on 138, mikä on hänen uransa toistaiseksi paras. Przysiezny antoi viime marraskuussa Helsingin ATP Challenger-turnauksessa, IPP Openissa myrskyvaroituksen suomalaisille: wroclawilainen aloitti kisan karsinnoista ja pesi koko kaartin. Seitsemän ottelun jälkeen hän oli turnausvoittaja.
Pitkällisestä polvivammasta kärsinyt Przysiezny teki viime vuonna näyttävän paluun. Ennen IPP Open -titteliä hän voitti kolme ITF Futures-turnausta peräkkäisinä viikkoina lokakuussa. Tämän vuoden tammikuussa hän voitti ATP Challenger-turnauksen Kazanissa, Venäjällä.

Nelinpelipari Fyrstenberg/Matkowski

Puolan Davis Cup-joukkueessa on myös maailmanluokan nelinpelipari 188-senttinen Marcin Matkowski ja 193-senttinen vasuri Mariusz Fyrstenberg. He ovat tällä hetkellä ATP-rankingissa sijoilla 17 ja 18.
Pari on voittanut kymmenen ATP Tour-turnausta yhdessä. Sopotin turnauksen nelinpelin he voittivat vuosina 2003, 2005 ja 2007, Costa Do Sauipen Brasiliassa vuonna 2004, Bukarestin vuonna 2006, Wienin vuonna 2007, Madridin ATP Masters-sarjan turnauksen vuonna 2008, samoin Varsovan ja vuonna 2009 Eastbournen turnauksen ruoholla ja syys-lokakuun vaihteessa Kuala Lumpurin turnauksen sisällä kovalla kentällä.
Pari on ollut 14 nelinpeliturnauksen loppuottelussa. Molemmat ovat tienanneet urallaan yli 1,2 mil. dollaria.

Jaa:

Seuraava uutinen: H.Kontinen toiselle kierrokselle… →