Puhtaasti paras -urheilijat Staffetkarnevalenissa

23.5.2009  |  01:30

PP-urheilijatähdistö juoksee 23.5. klo 15.35 Stadionilla

Puhtaasti paras -ohjelman urheilijatähdet haastavat koululaiset ja kollegansa sukkulaviestiin Stafettkarnevalenissa.
Puhtaasti paras -ohjelman urheilijatähdistö kilpailee 23.5. ruotsinkielisten lukiotyttöjen viestissä Stafettkarnevalen-tapahtumassa Helsingin olympiastadionilla. Puhtaasti paras -ohjelma viettää näin yksivuotisjuhlaansa tositoimissa, puhtaasti urheillen. Tähdistö haastoi mukaansa viemään puhtaan urheilun viestikapulaa myös kollegansa: tennispelaaja Veera Nurmen, hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen, alppihiihtäjä Andreas Romarin, pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähden sekä urheilutoimittaja Bror-Erik Walleniuksen.

Puhtaasti paras -ohjelman joukkue vahvistuksineen kilpailee Stafettkarnevalenissa 12 x 100 metrin viestin voitosta. Tähdistön omista jäsenistä lukiotytöistä ottavat mittaa taitoluistelija Laura Lepistö, tähdistön kapteeni, keihäänheittäjä Tapio Korjus, judoka Jani Kallunki, salibandyn pelaaja Tero Tiitu sekä naisten jalkapallomaajoukkueen Tinja-Riikka Korpela, Tuija Hyyrynen ja Anna Westerlund.

Puhtaasti paras -tähdistön viestijoukkueen vahvistukseksi rekrytoidut urheilijat kiittävät kutsusta tulla kisaamaan koululaisurheilun iloiseen suurtapahtumaan. "On hienoa, että pääsen itselleni tärkeän ja hyvän asian puolesta osallistumaan tällaiseen tapahtumaan. Toivon, että saan omalla esimerkilläni edistää Puhtaasti paras -viestiä. Itse haluaisin olla terve ja hyväkuntoinen myös urani jälkeen, joten ajattelen, että ei saisi itse myrkyttää itseään millään – elämää on toivottavasti paljon jäljellä myös urheilu-uran jälkeen", hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen sanoo.

"Tavoitteenamme viestissä ovat tietenkin puhtaat vaihdot. Joukkueemme on hieno: siinä yhdistyvät kokemus, näkemys ja nuoruuden into. Mukana juoksemassa on niin näkövammainen judoka Jani Kallunki kuin naisten jalkapallomaajoukkue, joka valmistautuu parhaillaan tiiviisti EM-kilpailuihin. Luvassa on iloista karnevaalihenkeä, mahtavia suorituksia ja lujaa yhteishenkeä. Nyt kannattaakin tulla katsomaan, miten olympiavoittajan jalka nousee ja talvilajien huippu-urheilijat pärjäävät juoksuradalla", sanoo Puhtaasti paras -ohjelman urheilijatähdistön kapteeni Tapio Korjus.

Puhtaasti paras -ohjelman joukkue kiidättää viestikapulaa Helsingin olympiastadionilla lauantaina 23.5. klo 15.35. Kilpailuissa on myös Puhtaasti paras -ohjelman esittelypiste klo 8–18. Puhtaasti paras -ohjelman tähdistö on juoksunsa jälkeen esittelypisteellä.

Stafettkarnevalen on vuosittain järjestettävä ruotsinkielisten koulujen välinen viestijuoksukilpailu. Stafettkarnevalen on Euroopan suurin koulu-urheilukilpailu: siihen osallistuu joka vuosi yli 10 000 koululaista. Tapahtuman urheilullinen tavoite on korostaa liikunnan iloa, joukkue- ja toverihenkeä sekä kouluyhteisön merkitystä. Yhteiskunnallisena tavoitteena on vahvistaa suomenruotsalaista identiteettiä ja luoda samalla hyvää tahtoa yli kielirajojen.

Puhtaasti paras -ohjelma käynnistettiin toukokuussa 2008. Ohjelma kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja. ADT ja Fazer haluavat nostaa valokeilaan ne urheilijat, jotka urheilevat eettisesti: lajiaan, kilpakumppaneitaan ja itseään kunnioittaen. Ohjelma haastaa urheilua seuraavat suomalaiset, urheilujärjestöt, urheilijan lähipiirin ja urheilijat mukaan reiluun peliin.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ranskan avoimista 100… →