Portugali voitti Suomen 2-1 Fed Cupissa

6.5.2011  |  19:17

Portugali nousi Fed Cupin Eurooppa/Afrikan II ryhmän A-lohkon ykköseksi voittamalla ratkaisevassa nelinpelissä Suomen kahdessa erässä.
Nelinpelin lähdettiin kaksinpelien jälkeen tasatilanteessa 1-1. Joukkueiden kapteenit olivat kumpikin asettaneet nelinpeliin kärkikaksikkonsa, Suomi Emma Laineen ja Piia Suomalaisen, Portugali Michelle Larcher de Briton ja Maria Joao Koehlerin.
Ensimmäinen erä oli tasainen, mutta lopussa portugalilaiset veivät erän 6-4. Toisessa erässä portugalaiset olivat terävämpiä ja veivät sen 6-2.
Tappio jätti Suomen A-lohkon kakkoseksi ja lauantaina joukkue kohtaa B-lohkon ykkösen. Onko se Georgia vai Bosnia ja Hertsegovina, ratkeaa myöhemmin tänään.
Suomi pääsee lauantaisessa ottelussa tavoittelemaan nousua I ryhmään vuodeksi 2012.