Porsche Junior Team Finland: Nuorten Tehoryhmä-toiminta alkanut vauhdikkaasti

15.10.2018  |  21:50  |  Artikkeli, Yhteistyökumppanuudet

Emma Laine antoi neuvoja Stella Remanderin lentopeliin

Noin kuukausi sitten käynnistyi Porsche Junior Team Finlandin nuorten Tehoryhmä-toiminta Talin Tenniskeskuksella Helsingissä. Toiminta on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle.

Tehoryhmä-toiminta kohdistuu pääosin alle 14-vuotiaisiin pelaajiin. Leirejä tullaan järjestämään syksyn aikana yhteensä 12 Talissa. Toiminnasta vastaa Tennisliiton koulutuspäällikkö Harri Suutarinen, joka kommentoi uutta leiritystä seuraavasti:

– Tavoitteenamme on tuoda laadukkaita lisämahdollisuuksia kyvykkäille ja innokkaille nuorille – ennenkaikkea keskiössä on pelaajien yksilöllinen kehittäminen vahvassa yhteistyössä pelaajan seuran ja vastuuvalmentajan kanssa. Jokainen leiri tulee olemaan ainutlaatuinen: omat teemat ja tavoitteet. Leiritykset tähtäävät pelaajien kokonaisvaltaiseen kehittämiseen, jossa huomioidaan niin fyysiset kuin psyykkisetkin asiat. Tennis on erittäin kilpailtu laji, joten systemaattinen ja moninpuolinen harjoittelu on tärkeää.

”Liputan tämän puolesta – hyvä, että nuoria kasataan yhteen tasaisin väliajoin”

Vastuuvalmentajina leirityksillä toimivat nuorten maajoukkuevalmentajat Joonas Jalkanen, Erik Hakkarainen ja Ville Tuovinen. Viime viikon lopulla Tehoryhmä-toiminnan vierailevina tähtinä olivat maajoukkuekapteenit Emma Laine ja Jarkko Nieminen. Molemmat olivat vaikuttuneita näkemästään.

– Tosi kivat fiilikset, mukava nähdä nuorten pelaajien otteita. Liputan tämän puolesta – hyvä, että nuoria kasataan yhteen tasaisin väliajoin. On ehdottoman tärkeää, että treenataan yhdessä ja luodaan näin myös yhteisöllisyyttä, kommentoi Laine harjoitusten yhteydessä.

– Tämä on iso voimavara pienessä maassa, että tuodaan ikäluokkien parhaat yhteen. Itselläni on hyvin hallussa yli 17-vuotiaiden ja ammattilaisuuden vaatimustasot, joten nyt on mukavaa nähdä nuorempienkin otteita ja olla auttamassa heitä, jatkoi Nieminen.

Itse treeneissä käytiin tällä kertaa läpi niin perus- kuin lentolyöntejäkin. Myös fysiikkatreeniä tehtiin – fysiikkavalmennuksessa on vastuuhenkilönä SportLabin Jaakko-Antti Peltola.

Tehoryhmän ydinryhmän muodostavat seuraavat pelaajat:

  • U14: Laura Hietaranta (HVS), Sade Scharlin (ÅLK), Oliver Byskata (ÅLK), Juho-Eric Biggs (SVS), Stella Remander (Lo-Te), Clarissa Blomqvist (HVS)
  • U12: Otso Martikainen (HVS), Markus Vainikka (Smash), Felix Alopaeus (ETS), Leo Stenlund (ÅLK)

Suutarinen kertoo, että ryhmän toimintaan kutsutaan pelaajia myös ydinryhmän ulkopuolelta. Alla muutamia tilannekuvia viimeisimmästä leiristä.

Clarissa Blomqvist
Laura Hietaranta
Stella Remander
Sade Scharlin
Leo Stenlund
Juho-Eric Biggs
Markus Vainikka
Aku Salo
Otso Martikainen
Oliver Byskata
Felix Alopaeus

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliigan… →