Polku kohti ammattilaisuutta – Helsingin ITF-ammattilaisturnaus vauhdissa

9.8.2022  |  16:51  |  Ennakot

Helsingin ITF-ammattilaisturnauksen kaksinpelin karsinnat on nyt pelattu. Suomalaisista pääsarjaan etenivät Roni Hietaranta ja Vesa Ahti.

Kovien ulkokenttien turnaus on palkintoarvoltaan $15,000. Hietarannan ja Ahdin lisäksi kaksinpelin pääsarjassa ovat Aleksi LöfmanEero Vasa ja Iiro Vasa sekä villit kortit saaneet August EhrnroothPeetu Pohjola ja Oskari Eerola.

M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | HELSINKI

SUOMALAISTEN 1. KIERROS, KESKIVIIKKO
Aleksi Löfman – Ying Hou, klo 13.30
Eero Vasa – Axel Nefve, klo 15.00
Iiro Vasa – Max Cunat, klo 16.30
August Ehrnrooth – |7] Bekhan Atlangeriev, klo 15.00
Peetu Pohjola – Jeremy Schifris, klo 10.00
Oskari Eerola – [5] Mathieu Scaglia, klo 11.30
Roni Hietaranta – Rahul Dhokia, klo 13.30
Vesa Ahti – Alexey Dubinin, klo 10.00

Tarkempi otteluohjelma julkaistaan edeltävänä iltana, voit seurata täältä. Tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy.

Voit seurata tapahtumia Ruutu Urheilun välityksellä keskiviikosta alkaen.

TURNAUKSEN OHJELMA
Maanantai – kaksinpelin karsinnan 1. kierros
Tiistai – kaksinpelin karsintafinaalit ja nelinpelin 1. kierros
Keskiviikko – kaksinpelin 1. kierros klo 10.00 alkaen
Torstai – kaksin- ja nelinpelin 2. kierros
Perjantai – kaksinpelin puolivälierät ja nelinpelin välierät
Lauantai – kaksinpelin välierät ja nelinpelin loppuottelu
Sunnuntai – kaksinpelin loppuottelu

Löfman ottanut hyödyn irti aiemmista ITF-kilpailuista – ”Suomen ITF-kisoissa onnistumiset antoivat hyvän startin rankingille”

Suomessa järjestetään vuosittain useita ITF-ammattilaiskilpailuja, jotka tarjoavat suomalaispelaajille mahdollisuuden aistia ammattilaisotteluita sekä ansaita arvokkaita rankingpisteitä.

Polkua ammattilaiskentille luovat myös laaja kansallinen kilpailutarjonta, jonka kruununjalokivinä ovat TEHO Sport Finnish Tourin rahakilpailut ja Tennisliiga. Kansainvälisyyttä jo juniorivaiheesta tuovat toistakymmentä Tennis Europe – ja ITF-kilpailua. Kilpailupolku suuntaa ja antaa mahdollisuudet ammattilaisuuteen.

– Suomessa järjestettävät nuorten kansainväliset kilpailut tarjoavat laajalle porukalle hyvän startin kansainvälisiin otteluihin. On tärkeää tarjota mahdollisuus tähän ensikosketukseen kotimaassa ja täältä voi myös saada ne ensimmäiset pisteet, joiden avulla on hyvä lähteä ulkomaillekin kisaamaan. Laajan juniorikalenterin jatkumona ovat aikuisten kansalliset kärkitapahtumat sekä kansainväliset ammattilaiskilpailut, taustoitti huipputennis- ja tapahtumapäällikkö Roope Kailaheimo.

Alkukesästä pelattiin Kouvolassa ja Vaasassa ITF-ammattilaisturnaukset, samanlaiset kuin nyt on Helsingissä. Noissa kilpailuissa ison hyödyn otti irti nykyisin Espanjassa treenaavaa HVS-Tenniksen Aleksi Löfman. Onnistuneet peliesitykset toivat kaksi välieräpaikkaa, jotka ovat nostaneet 20-vuotiaan Löfmanin maailmanlistalla sijalle 1009.

– Suomen ITF-kisoissa onnistumiset antoivat hyvän startin rankingille ja nyt pääsen joihinkin kisoihin jo suoraan pääsarjaan. Loppuvuodelle on tavoitteena kehittää omaa peliä ja sitä kautta myös saada niitä pisteitä lisää, kommentoi Löfman.

Kouvolassa ensimmäiset ATP-pisteensä saivat, myös nyt villit kortit Helsingin kisaan saaneet, Peetu Pohjola (TaTS) ja Leevi Säätelä (HVS). Lisäksi onnistumisia saatiin nelinpelistä, kun Kouvolassa turnausvoittoa tuuletti kovassa nousukiidossa oleva Patrik Niklas-Salminen yhdessä tanskalaisen Christian Sigsgaardin kanssa ja Vaasassa niin ikään nousua tekevät Eero ja Iiro Vasa olivat kukkulan kuninkaita.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ahdille ensimmäinen kaksinpelin… →